Çağdaş sanatı algılama
Perceiving contemporary art
  1. Tez No: 375402
  2. Yazar: ELİF SARI
  3. Danışmanlar: PROF. GÜLER ERTAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Güzel Sanatlar, Fine Arts
  6. Anahtar Kelimeler: Contemporary art, installation art, video art, perception
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Arel Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Grafik Ana Sanat Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 79
Özet
Üzerinde çeşitli tartışmaların yapıldığı, insanlar üzerinde cezbedici, sorgulayan ve kafa karıştırıcı bir etki bırakan Çağdaş Sanat günümüzde sergilenen eserleri ile hala“Bunu sanat yapan şey nedir?”sorusunun cevabını aramaktadır. Çalışmada hala güncelliğini koruyan bu sorulara cevap arayan gözlemciler tarafından eserlerin nasıl farklı yorumlandığına,algılandığına değinilirken, çagdaş sanatın tanımı, tarihi süreci ve anlatım dilleri olan enstlasyon ve video art calışmaları ile birlikte, öncüleri ve calışmaları a nlatıldı. Anahtar kelime: Çagdaş sanat, enstalasyon, video art, algı
Özet (Çeviri)
Contemporary Art is an art movement that is contested and discussed on the one hand, and charming, confusing and also questioned on the other, and thus, with its exhibitions, it makes its viewers pose the question 'What makes this art?'. In this thesis, I have touched upon how these works are interpreted and perceived by the viewers who are in search for an answer on these questions that are still up to date, and discussed the definition and history of contemporary art with its forms such as installation art and video art through its pioneers and their works.