Göçün eğitime ve eğitim kurumlarına yansımaları
Reflections on the training of migration and education institutions
  1. Tez No: 375636
  2. Yazar: BENGİN SELÇUK
  3. Danışmanlar: PROF. DR. AHMET ÖZER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Göç, Eğitim, Eğitim Kurumu, Migration, Training, Educational Institution
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Toros Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 108
Özet
Bu araştırmada, Mersin iline yapılan göçün nedenleri, sonuçları, göçün eğitime ve eğitim kurumlarına yansımaları araştırılmıştır. Göçün neden olduğu sosyo-psikolojik ve ekonomik sıkıntılara ek olarak ortaya çıkan eğitim sorunları incelenmiştir. Göçün öğrenci ilişkilerine, eğitim kurumlarının yapısına ve kapasitesine etkisi üzerinde durulmuştur. Eğitimin ve eğitim kurumlarının yoğun ve plansız bir şekilde gerçekleşen göçün olumsuz getirilerinden etkilenmesini önlemek gerekmektedir. Göç ile gelen ailelerin okul çağındaki çocuklarının akranlarıyla sağlıklı bir iletişim kurmalarını sağlamak için gerekli tedbirler alınmalıdır.
Özet (Çeviri)
This Project the reasons, the results of the migration to city of Mersin and the reflection of migration an education and education institutions. The education problems which arose in addition to economic problems and the socio-psychological results of migration are investigated. The impact of migration on the relationship between students and the capasity and the structure of education foundations are regarded. İt is necessary to eliminate the negative effects of dense and unplanned migration on both education and its foundations, and it is also urgent and necessary to take precautions for the children who are at the age of education on building a healthy friendship with their peer.