Vergi icra hukukunda teminat
Guaranty in tax execution law
  1. Tez No: 375911
  2. Yazar: İMRAN SEMİZ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ESRA EKMEKCİ ÇALICIOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Hukuk, Law
  6. Anahtar Kelimeler: Kamu alacakları, tahsilat, koruma önlemi, teminat, Public claims, collection, provisions of protection, guaranty (assurance)
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kamu Hukuku Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 160
Özet
Bu çalışmada esas olarak 6183 sayılı Kanun'da kamu alacaklarının korunmasına ilişkin hükümler arasında yer alan teminat kurumu incelenmiştir. Kamu alacakları nitelikleri itibariyle büyük bir önemi haiz olduklarından gerek takibi, gerekse tahsili noktasında özel hukuk alacaklarından farklı usullere tabidirler ve bu nitelikler kamu alacağının koruma altına alınması gereğini de sonuçlamaktadır. Kamu alacaklarının korunması amacıyla 6183 sayılı Kanun'da öngörülen koruma önlemlerinden biri olan teminat, bu çalışmada tüm yönleriyle ele alınmaya çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
This thesis analyzes guaranty, which is one of the provisions of protection of public claims designated by the Law issued under no. 6183. Public claims have different methods for pursuance and encashment rather than special claims because of their great importance of qualifications. These qualifications cause the protection need for the public claims. Guaranty, which is one of the protection measures proposed under the Law issued under no. 6183, is discussed with all aspects in this paper in order to protect the public claims.