Dinamik panoramik görüntü kaydedici cihazların kullanım alanları ve teknik analizleri
Usage areas and technical analysis of dynamic panoramic image recorder devices
  1. Tez No: 375939
  2. Yazar: ALİ EFE İRALI
  3. Danışmanlar: PROF. DR. SUAT GEZGİN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Gazetecilik, Journalism
  6. Anahtar Kelimeler: Çok yönlü lens, dijital kamera, panoramik cihazlar, dinamik panorama, video panorama, panoramik ayna, fotoğraf birleştirme, panorama düzenleme, sanal gerçeklik, 3 boyutlu modelleme
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Gazetecilik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 156
Özet
Proje süresince, panoramik cihazlar, teknik ve tarihsel gelişim süreçleri yönüyle incelenmiştir. Konu olan cihazlar, çok yönlü panoramik aynalı lensler ve panoramik dijital kameralar olmak üzere iki ana gruptan oluşmaktadırlar. Bu çalışma, ilgili cihazların ana unsurlarıyla birlikte, yeni nesil teknolojiler, üretim stratejileri, internet kullanımı seviyesi ve pazarlama işlemleri üzerine yeterliliklerini göstermektedir. Projenin içeriği, bu yeni ve son derece güçlü teknolojinin tanımını yapmaya yardımcı olmaktadır.
Özet (Çeviri)
During the project, panoramic devices were analyzed from their aspects of technic and historical processes. The subject devices have two main groups called as omnidirectional panoramic mirror lenses and panoramic digital cameras. This research presents the main articles of these devices and their capabilities about next generation technologies, production strategies, level of internet usage and marketing operations. The content of project is helping to describe this new and extremely powerfull technology. Kewyords: Omnidirectional lens, digital camera, panoramic devices, dynamic panorama, video panorama, panoramic mirror, photo stiching, panorama editing, virtual reality, 3d modeling.