Hava körüklü süspansiyon sistemine sahip ticari araçlar için banjo destek ilavesi ile güçlendirilmiş diferansiyel kovanı tasarım ve analizi
The enhanced axle housing with banjo transition geometry design and analysis for commercial vehicles with air suspension systems
  1. Tez No: 376334
  2. Yazar: ALİ NİHAT GÜLER
  3. Danışmanlar: PROF. DR. NUSRET SEFA KURALAY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Banjo destekli diferansiyel kovanı, diferansiyel kovanı, hava süspansiyon sistemine sahip araçlar için banjo destekli diferansiyel kovanı, Banjo supported differential axle housing, differential axle housing, banjo supported differential axle housing for vehicles with air spring carrier system
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Konstrüksiyon ve İmalat Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 60
Özet
Bu çalışmanın amacı daha düşük sac kalınlığında malzeme kullanarak banjo destekleri ile güçlendirilmiş tasarım ile diferansiyel kovan üretmektir. Bu çalışmada hava körüklü süspansiyon sistemine sahip ticari araçlarda banjo destekleri ile güçlendirilmiş diferansiyel kovan tasarlamak ve analiz edilmektedir. Fabrikasyon üretim yöntemi ile diferansiyel kovan üretimi kapsamında bilgilendirme bulabilirsiniz ve bu çalışma ile diferansiyel kovan tasarımı operasyon maliyeti eklenmeden daha hafif bir dizayn ile revize edilmiştir. Sonlu elemanlar analizi için diferansiyel kovanı üç boyutlu olarak modellenmiş ve ANSYS programı ile yorulma analizleri yapılmıştır. Yapılan çalışmalar sonucunda diferansiyel kovanı için gerekli gövde yarımı üretecek kalıp tasarlanmış ve diferansiyel kovanı üretilerek yorulma testleri tamamlanmış ve tasarım doğrulanmıştır.
Özet (Çeviri)
The purpose of this study is produce differential axle housing with banjo reinforced design for using smaller thickness sheet metal. In this study, differential housing with added banjo support is designed and analyzed for a commercial vehicle which has air spring suspension system. You can find detailed information about production process for fabrication axle housing manufacturing and with this study design has been transferred lighter design without any extra operational cost. Three-dimensional differential housing data for analysis and fatigue analysis were performed with ANSYS program. Finally, necessary housing half of mold is designed and produced for new differential housing in addition fatigue tests completed with new design differential housing.