Lineer diferansiyel,diferansiyel fark, integral ve integro diferansiyel denklemlerin müntz-legendre polinom çözümleri
Muntz-legendre polynomials solutions of linear differantial, differantial difference, integral and integro differantial equations
  1. Tez No: 377397
  2. Yazar: SÜLEYMAN AYDINYÜZ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MEHMET SEZER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Müntz-Legendre Polinomları, İntegral ve İntegro Diferansiyel Denklemler, Müntz-Legendre Matris Metod, Sıralama Noktaları, Müntz-Legendre Polynomials, Integral and Integro Dıfferential Equations, Müntz-Legendre Matrix Method, Collocation Points
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 144
Özet
Bu tez dört bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde giriş kısmına yer verilmiş ve ikinci bölümde ileriki bölümlerde kullanılacak olan kavramlar açıklanmıştır. Ayrıca ikinci bölümde, lineer diferansiyel, diferansiyel fark, integral ve integro diferansiyel denklemlerini çözmek için“Müntz-Legendre Polinomları'nın Kullanılması”yöntemi sunulmuştur. Üçüncü bölümde sunulan bu yöntem yardımıyla bahsedilen tip denklemler için örnekler çözülmüş, bu örneklerin hata analizleri yapılmıştır. Dördüncü bölümde de örneklerin hata analizlerinin incelenmesi ile yöntemin kullanılabilir olduğu sonucuna ulaşılmıştır.
Özet (Çeviri)
This thesis consists of fourt chapters. The first chapter is devoted to introduction and second chapter is necassary definitions which will be needed for later use. Also, original results are contained second chapter. In the second chapter, a new method called ʻʻMüntz-Legendre Collocation Method" for the Müntz-Legendre polynomial solutions of linear differential, integro-differential, linear differential difference and integro-differential equations are presented. In the third chapter, examples of these kind of equations are solved, error analysis is done and graphics are drawn. In the fourth chapter we conclude that this method works good.