Siyasal bilgilenme sürecinde televizyonun rolü ve etkileri (Konya örneği)
Role and i̇mpacts of television during political i̇nforming process (Konya sample)
  1. Tez No: 377723
  2. Yazar: MEVLÜT CAN KOÇAK
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ŞÜKRÜ BALCI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Gazetecilik, Siyasal Bilimler, Journalism, Political Science
  6. Anahtar Kelimeler: Televizyon, Siyasal Bilgilenme, İletişim Yöntemleri, Konya, Television, Political of Informed, Communication Methods, Konya
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Gazetecilik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 193
Özet
Araştırma siyasal bilgilenme sürecinde televizyonun rolü ve etkilerine yönelik bir çalışmadır. Bu çalışmada ilk olarak, siyasal bilgilenme sürecinde televizyonun rolü ve etkileriyle ilgili bir literatür taraması yapılmıştır. Daha sonra Konya'nın üç merkez ilçesinde Selçuklu, Meram ve Karatay'da 850 katılımcı üzerinde bir alan çalışması gerçekleştirilmiştir. Yapılan saha araştırması sonucunda, araştırmaya katılanların demografik özellikleri ortaya çıkarılmış ve bu özellikleriyle siyasal bilgilenmede televizyonun rolü ve etkileri arasındaki ilişkiler tespit edilmiştir. Araştırmada televizyonun siyasal alanda önemli bir kitle iletişim aracı olduğu sonucuna ulaşılmıştır. Genel olarak televizyon siyasi partiler ve adayların seçmenini bilgilendirmesi ve onları etkilemesi bakımından diğer iletişim araç ve yöntemlerine göre daha önemli bir iletişim yöntemi olduğu belirlenmiştir.
Özet (Çeviri)
Research in the process of political knowledge is a study for the role and impact of television. In this study, firstly, political informed in the process of television's role and influence on a litrat screening was conducted, later a field study was carried out on three central districts of Konya;Seljuk, Meram and and Karatay with 850 participants,. As a result of conducted field research, revealed the participants' demographic characteristics and between the characteristics of the role and impact of television in the political relationship have been identified. In this research , in the political arena as an important means of mass communication has been concluded. Generally television is known as more important way of commnucation than other tools and way of communication. In terms of political parties and candidates to inform voters and influence them.