Teaching reading skills to the students of the second age at primary schools through using constructivist approach (8th grade)
İlköğretim 8. sınıf öğrencilerine yapılandırıcı yaklaşımla okuma becerilerini kazandırmak
- Tez No: 377728
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. YASİN ASLAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İngiliz Dili ve Edebiyatı, English Linguistics and Literature
- Anahtar Kelimeler: Yapısalcılık, Reading becerileri, Geleneksel Öğretim, Constructivism, Reading skills, Traditional teaching
- Yıl: 2014
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Selçuk Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İngiliz Dili ve Edebiyatı Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 154
Özet
Bu çalışmanın amacı yapılandırmacı yaklaşım teorisine dayalı okuma becerilerinin işlenmesi 8. sınıf öğrencilerinin İngilizce ders müfredatı içerisindeki simple past tense konusunu anlamalarına yönelik etkisini araştırmaktır. Aynı zamanda öğretim yönteminin öğrencilerin İngilizce dersine yönelik tutumlarına etkisi de araştırılmıştır. Bu çalışma Konya Çumralı İlköğretim okulunda 2010–2011 bahar döneminde gerçekleştirilmiştir. Bu çalışmaya aynı İngilizce öğretmeninin iki ayrı 8. sınıfındaki 50 öğrenci katılmıştır. Sınıflar kontrol grubu ve deney grubu olarak rastgele seçilmiştir. Kontrol grubunda geleneksel yöntem kullanılmış, deney grubunda ise yapılandırmacı yaklaşım teorisine dayalı reading becerilerini ölçerek kullanılmıştır. Öğrencilerin simple past tense konusunu anlama düzeylerini ölçmek için simple past tense ile ilgili alıştırmalar verilerek reading parçalarında uygulamaları gözlenip ve her iki gruba ön test ve son test olarak uygulanmıştır. Uygulanan testlerin sonuçları Microsoft SSPS 10.00 programında istatiksel olarak değerlendirilmiştir. İstatistik tekniği olarak Independence Sample Test ve TT Test yöntemi kullanılmıştır. Sonuç olarak, yapısalcı yaklaşım, geleneksel yönteme göre öğrencilerin başarısı ve İngilizceye karşı tutum ve algılamaları daha olumlu yönde etkilediği görülmüştür.
Özet (Çeviri)
The main purpose of this study was to discover the rate of success in teaching reading skills (understanding stories in English) to 8th grade students using the constructivist approach and what effect this would have on their attitude to English. Fifty 8th grade students from two different classes instructed by the same teacher in Konya Çumralı Primary School during the spring semester of 2010-2011 were used in the study. One class was used as the control group and the other as the experimental group. Students in the control group were instructed using a traditional approach, while students in the experimental group were taught using reading activities. Multiple choice tests and exercises about the simple past tense were given to both groups as pre-reading and post reading checks in order to assess the students' understanding of concepts relevant to the simple past tense. The results of the tests were evaluated with Microsoft SPSS 10.00 programme. The Independent Sample Test was used to process the statistics The results show that reading activities using the constructivist approach had a more positive effect on students' success when compared to traditional methods and this in turn had a positive effect on students' confidence and interest in English.