Democracy in the discourse of Justice and Development Party
Adalet ve Kalkınma Partisi'nin demokrasi söylemi
- Tez No: 379891
- Danışmanlar: DOÇ. DR. ERDOĞAN YILDIRIM
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Siyasal Bilimler, Sosyoloji, Political Science, Sociology
- Anahtar Kelimeler: Demokrasi, eski Türkiye, yeni Türkiye, millet, milli irade, Democracy, old Turkey, new Turkey, nation, national will
- Yıl: 2014
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Sosyoloji Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 124
Özet
Bu tezin amacı Adalet ve Kalkınma Partisi‟nin (AKP) demokrasi söylemini anlamaktır. Demokrasi söylemi AKP‟nin muhafazakar kimliği çerçevesinde incelenmiştir. AKP, Türkiye tarihini eski ve yeni Türkiye olarak ikiye ayırmaktadır ve AKP hükümeti olarak kendilerini yeni Türkiye‟nin temsilcisi olarak sunmaktadır. Yeni Türkiye ise AKP hükümeti tarafından ileri demokrasi ile tanımlanmaktadır. Bu nedenle bu çalışma AKP hükümetinin eski ve yeni Türkiye ayrımı temelinde demokrasi söyleminin içerdiği ve dışladığı öğeleri tanımlama ve anlamaya yöneliktir.
Özet (Çeviri)
The aim of this thesis is to understand the democracy in the discourse of Justice and Development Party (JDP). This is done by examining the discourse of democracy within the frame of JDP‟s conservative democratic identity. JDP makes a separation as old and the new Turkey and claims that JDP government represents the new Turkey. Therefore, this thesis tries to explain which elements the discourse of democracy includes and excludes on the basis of the separation between old and the new Turkey.