Light and darkness images in relation to emotions in John Milton's Paradise Lost
John Milton'ın Kayıp Cennet adlı eserinde duygularla bağlantılı olarak aydınlık ve karanlık imgeleri
  1. Tez No: 379983
  2. Yazar: SADENUR DOĞAN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MARGARET. J. M. SÖNMEZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İngiliz Dili ve Edebiyatı, English Linguistics and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Paradise Lost, Duygular, Aydınlık, Karanlık, İmgeleme, Paradise Lost, Emotions, Light, Darkness, Imagery
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İngiliz Edebiyatı Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 90
Özet
Bu çalışma John Milton'ın Paradise Lost adlı eserini aydınlık ve karanlık imgeleri açısından inceler ve bu imgeleri karakterlerin duygusal durumlarıyla bağdaşlaştırmayı hedefler. Sıklıkla yinelenen aydınlık ve karanlık imgeleri destanın üç önemli karakterinin, Satan, Adam ve Eve'in duygusal özelliklerini ortaya çıkarmaktadır. On yedinci yüzyıl duygu teorileri bu duygusal analiz için uygun bir altyapı oluşturmaktadır. Dönemin öne çıkan filozoflarının, Descartes, Malebranche, Hobbes ve Spinoza'nın prensipleri bu ana karakterlerin duygusal durumlarının belirtilmesine ve incelenmesine katkı sağlar. Descartes'ın teorisi Satan karakterinin duygularını tanımlamada ve sınıflandırmada kullanılmıştır. Satan'ın şiddetli ve hassas duyguları, duyguların işleyişinde edilgenliği ve dışsallığı vurgulayan Kartezyen ilkeler ile belirlenmiştir. Adam ve Eve karakterlerinin destanın farklı bölümlerindeki duygularını göstermek ve analiz etmek için de Malebranche, Hobbes ve Spinoza'nın teorileri üzerinde çalışılmıştır. Bu üç filozofun teorileri ışığında, Adam ve Eve'in olumlu ve olumsuz duyguları, Düşüş'ten önce ve sonra yaşadıkları değişimlerle açıklanır.
Özet (Çeviri)
This thesis studies John Milton's Paradise Lost in terms of light and darkness images and connects this imagery to the emotional states of the characters. The recurrent images of light and darkness prove to reveal the emotional situations of the three main characters of the epic, Satan, Adam and Eve. Seventeenth century theories of emotions serve as background for this emotional analysis. The principles of the four influential philosophers of the era, Descartes, Malebranche, Hobbes and Spinoza about emotions help to deepen the investigation of the emotional states of these three main characters. Descartes' theory is used for the definition and classification of Satan's emotions. The violent and tender passions of Satan are explored in line with the Cartesian principles that emphasise the passivity and externality in the working of emotions. For illustrating and analysing Adam and Eve's emotions at different stages in the epic, Malebranche's, Hobbes' and Spinoza's theories are employed. The positive and negative emotions of Adam and Eve are examined under the light of these three philosophers' theories of emotions as they offer insights into the human couple's differing emotional states before and after the Fall.