İslam Hukuku açısından nikâhın kadına yüklediği sorumluluklar
Responsibility of the marriage woman according to İslamic Law
- Tez No: 380017
- Danışmanlar: DOÇ. DR. NURİ KAHVECİ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Din, Hukuk, Religion, Law
- Anahtar Kelimeler: Nikah, Mehir, Nafaka, İddet, Hidane, wedding, mehr, maintenance, gestation, Hidden until
- Yıl: 2014
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 86
Özet
Nikah; hukukî usullere ve şartlara uyarak evlenmek demektir. Başka yollarla ulaşılamayacak amaçlara hizmet etmesi ve insan neslinin devamını sağlaması bakımından aile önemli bir müessesedir. Kur'an ve Sünnete aile hayatının sağlıklı olabilmesi için evlilik müessesesi kurulmadan önce başlayan ve evlilik hayatı boyunca da devam eden bir takım ilkeler ve sorumluluklar koymuştur. Toplumun düzeninin sağlanması ve korunması için aile hayatında bu sorumluluklara riayet etmek gerekmektedir. Bu amaçla, nikahın tanımı, şartları ele alınmış ve nikah akdinin kadına yüklediği sorumluluklar islam hukuku açısından açıklanmaya çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
Weddings; By adhering to legal procedures is to marry and conditions. Family is an important institution in terms of ensuring the continuation of the goal can not be achieved in other ways and to serve humankind. Qur'an and the Sunnah of family life to be healthy before the establishment of the institution of marriage and the marriage began attending a number of principles and responsibilities has put his entire life. Family life and to ensure the protection of public order is necessary to comply with this responsibility. For this purpose, the definition of marriage, and marriage were dealt responsibilities imposed on the contractual terms were explained in terms of women in Islamic law.