Akülü forkliftlerde enerji performansının iyileştirilmesinin araştırılması
Investigation of energy performance improvement in forklift battery
  1. Tez No: 380396
  2. Yazar: HASAN EMRAH YILMAZ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. OĞUZHAN ERBAŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Akülü Forklift, Enerji Performansı, Kapasite ve Yenileme Testi, Electric Forklifts, Energy Performance, Capacity Test
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Dumlupınar Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Enerji Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 73
Özet
Bu çalışmada, akülü forkliftlerin enerji performansının iyileştirilmesi amacıyla; şarj seviyesi kontrolü ile akü ömrünü uzatmak için etkenler nelerdir belirlenmeye çalışılmıştır. Ayrıca şarj metodunun akü ömrüne etkisi incelenerek, traksiyoner akü yenileme testleri uygulanmış ve durum analizi yapılmıştır. Akü arızalarının çoğu yanlış şarjdan kaynaklanmakta ve uygunsuz şarj makinesi, dalgalı enerji gerilimi, eski şarj aleti kullanımı, eğitimsiz personel gibi sebeplerle akünün ömrü kısalmaktadır. Yapılan çalışmalar ve gözlemler sonucunda, akü ömrünü uzatmak için başlıca etkenler; kusursuz bakım, az yıpratma, normal kullanım sıcaklığı, kusursuz şarj tekniği, dip boşalmanın engellenmesi ile erken hata tespiti ve giderilmesi olarak sayılabilir.
Özet (Çeviri)
In this study, in order to improve the energy performance of battery-powered forklifts; to prolong the battery charge level control what are the factors that have been determined. Also charging method by examining the effect of the battery life, traction battery and case analysis has been applied renewal tests were performed. Most of the wrong charger and battery failure caused by improper charging machine, floating power voltage, use an old charger, untrained staff for reasons such as battery life is shorter. As a result of studies and observations, the main factors to extend battery life; impeccable maintenance, less attrition, the normal operating temperature, excellent charging technique, with bottom discharge prevention of early fault detection and removal may be considered.