Elastik zemine oturan kiriş modellerinin diferansiyel dönüşüm metodu ve bilgisayar destekli analizi
Computer–aided analysis of beam models resting on elastic foundations by differential transform method
- Tez No: 380975
- Danışmanlar: PROF. DR. GALİP OTURANÇ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Elastik eğri, Diferansiyel Dönüşüm Metodu, Kiriş, Maple 13, Beam, Elastic curve, Differential Transform Method, Maple 13
- Yıl: 2014
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Selçuk Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 73
Özet
Bu tezde çalışmasında elastik zemine oturan kirişlerin diferansiyel denklemleri incelendi. Konu ile ilgili genel tanımlamalar ve açıklamalar yapıldı. Problemle ilgili çalışmalar özetlendi, bu çalışmalar hakkında bilgi verildi. Zemin – kiriş çeşitleri için genel diferansiyel denklem oluşturuldu. Diferansiyel dönüşüm metodu (DTM) hakkında temel tanım ve teoremler verildi. Son olarak bu diferansiyel denklemlerin çözümü analitik ve diferansiyel dönüşüm metodu ile çözülerek Maple 13 programında grafiksel karşılaştırılmaları verildi.
Özet (Çeviri)
In this thesis, the study of differential equations of beams on elastic foundation was discussed. General definitions and descriptions concerning the subject were made. Studies about the problem were summerized, and information about these studies was provided. General differential equation was created for the varieties of ground-beam. Basic definitions and theorems concerning Differential Transform Method (DTM) were given. Lastly, the solutions of these differential equations were solved by analytical and differential transform method with their graphical comparisons given on Maple 13 program..