Ortaokul 6. sınıflar için din kültürü ve ahlak bilgisi dersi materyal tasarımı
The culture of relġgġon and ethics lesson material design for secondary 6th classes
- Tez No: 381333
- Danışmanlar: PROF. DR. ŞAKİR GÖZÜTOK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Din, Eğitim ve Öğretim, Religion, Education and Training
- Anahtar Kelimeler: EtkileSimli Öğrenme, materyal, teknoloji, öğretim, bilgisayar, Interactive Learning, materyial, tecnology, instruction, computer
- Yıl: 2014
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Yüzüncü Yıl Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Felsefe ve Din Bilimleri Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Din Eğitimi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 80
Özet
Teknolojinin hızla gelistiği bu çağda çocuklarımızın teknolojiden uzak kalmasını bekleyemeyiz. Çocuklar teknoloji ile iç içe büyürken öğrenmeleri gereken birçok sey onları teğet geçiyor. Çoğu zaman bilgisayar oyunları içinde yasayan çocuklarımız öğrenmenin zevkinden mahrum kalıyorlar. Eğitime, öğretime ve bilime karsı birer tehdit olan teknolojiyi lehimize çevirmek niyetiyle bir çalısma hazırladık. Eğitimde Fatih Projesi ile sınıflara dösenecek olan etkilesimli tahtaları da fırsat bilerek sınıflarda daha eğlenceli bir ders ortamı olusturmak istedik. Hazırladığımız bu materyaller din eğitimi verilen derslerde hem öğretmene hem de öğrencilere kolay ve eğlenceli ders isleme imkânı sağlayacaktır.
Özet (Çeviri)
In the age of technology, we can't expect our children to keep away from technology. As they grow up with the tech., they pass so many things to be learnt. Our children who always live playing computer games miss out the plearuse of learning. We composed a project in order to turn the technology that is a threat to education and science to our advantage. We want to create a more enjoyable atmosphere in classes using interactive boards with Fatih project in education. These materials will provide both teachers and students teaching the lessons, especially religious lessons, easily and lively.