Verimli örgüt yönetimi için zaman yönetimi: Bir özel hastane örneği
Efficient organization management to time management: An example of a private hospital
  1. Tez No: 381390
  2. Yazar: DİLARA CEYLAN ŞAHİN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. DİLAVER TENGİLİMOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Hastaneler, Sağlık Kurumları Yönetimi, İşletme, Hospitals, Health Care Management, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Zaman Kavramı, Zaman Yönetimi, Örgüt Çalışanları, The Notion of Time, Time Management, The Organization Employees
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Atılım Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 97
Özet
Zaman telafisi olmayan, ikamesi bulunmayan, yenilemeyen, geçip gittiğinde tekrar yerine getirilemeyen bir kavramdır. Zaman kavramının ikamesinin olmamasından kaynaklı olarak zaman yönetiminin etkin kullanımı örgütlerde büyük önem taşımaktadır. Bu çalışma özel bir sağlık örgütünde çalışanların zaman yönetimi kavramının etkin kullanılmasını değerlendirmeye yönelik bir çalışma olarak planlanmış ve uygulanmıştır. Araştırmada, Ankara ilinde özel bir hastanede çalışanların tamamının araştırmaya dahil edilmesi hedeflenmiştir. 219 örgüt çalışanı ile ilgili veriler değerlendirmeye alınmıştır. Ampirik çalışma tekniği uygulanmıştır. Araştırmada örgütsel zaman, iş zaman, yönetsel zaman ve kişisel zaman sorunları cinsiyetle, yaşla, görevle ve eğitim durumuyla karşılaştırılmıştır. Araştırmanın büyük bir kısmını 26-30 yaş grubundaki çalışanlar oluşturmaktadır. Araştırma grubu, cinsiyet, yaş, görev ve eğitim durumlarındaki farklılıklardan dolayı zaman yönetimi kavramına yönetsel, örgütsel ve kişisel zaman bağlamında farklı yanıtlar vermişlerdir. Araştırma grubunun çoğunluğunda yönetsel ve kişisel zaman tuzaklarına yakalandıkları sonucu çıkmıştır. Sonuç olarak, zaman yönetimi kavramının; cinsiyet, yaş, görev ve eğitim durumlarından etkilendiği bulunmuştur.
Özet (Çeviri)
Time is not irreversible, not substitution, not to regenerate, and when it is a concept that could not be replaced again. The concept of time as time management originated from the absence of these intermediates active use is of great importance in the organization. This study is a private health organization employees when evaluating the active management concept to be used as a study for planned and implemented. Research, Ankara province in a private hospital in all of the employees to be included in the study is targeted. 219 organizations employees, related data is taken into consideration. Empirical study technique has been applied. The study of organizational, managerial time and personal time, work time when issues are gender, age, and education with the task compared with. The greater part of the 26-30 age group constitutes employees. Research Group, gender, age, educational status, mainly due to differences in the task and time management to the concept in the context of the managerial, organizational and personal time they gave different answers. The majority of the managerial and personal research group when they were captured was the result into the traps. As a result, the concept of time management; gender, age, and education has been found to be affected by their task.