Sosyal medyanın kişilerarası iletişime etkisi
- Tez No: 381413
- Danışmanlar: PROF. DR. ÖZKAN ÜNVER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: İletişim, Kişilerarası İletişim, İnternet, Sosyal Medya ve Sosyal Medya Ağları, Communication, Interpersonal Communication, Internet, Social Media and Social Media Websites
- Yıl: 2014
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ufuk Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İnsan Kaynakları Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 162
Özet
İletişim teknolojilerindeki hızlı gelişmeler insanların internet ve web araçlarını kullanımlarında artışa yol açmıştır. İnsanların daha çok sosyal ağları kullanmalarının en önemli nedeni sosyalleşme ve iletişimin vazgeçilmezi haline gelen sosyal medyanın hayatımızın parçası haline gelmesindendir. Sosyal medya kişilere, kitlelerle iletişim kurabilme ve kendini rahatlıkla ifade etme olanağı veren bir platformdur. Kişilerarası iletişimde insanlar diğer iletişim araçlarından ziyade sosyal medyayı daha çok tercih etmeye başlamışlardır. Bu noktada sosyal medyanın kişilerarası iletişime etkisini incelemek önemlidir. Bu çalışmada, sosyal medyanın kişilerarası iletişime etkisi ele alınmıştır. Bu amaçla sosyal medya kullanıcılarına ve üniversite öğrencilerine yönelik bu araştırma yapılmıştır. Kullanıcıların sosyal medyayı kullanım sıklıkları, hangi sosyal ağları daha çok tercih ettikleri, sosyal medyanın kişilerle olan iletişimlerine etkisi tartışılmıştır. Araştırma sonunda sosyal medyanın kişilerarası iletişimdeki etkileri ortaya çıkarmak amaçlanmıştır.
Özet (Çeviri)
The rapid progress in the communication technologies has led to an increased usage of internet and web tools. The most important reason for people using more of social webs is due to social media becoming an indispensable means of socialization and communication in our everyday lives. Social media is a platform which provides opportunities for individuals to communicate with masses and express themselves freely. In interpersonal communications, people began preferring to use social media rather than other communication tools. At this point, it is important to study the influence of social media on interpersonal communications. In this study, the influence of social media on interpersonal communications is discussed. For this purpose, a research directed at social media users and university students was carried out. Frequency of social media usage, widely preferred social websites, and the influence of social media on interpersonal communications has been discussed. At the end of this research, it is intended to disclose the influence of social media on interpersonal communications.