Turkish contractors in the project finance of power projects in Sub-Saharan Africa (SSA)
Sahra Altı Afrika'daki (SSA) enerji projelerinin finansmanlarında Türk müteahhitlerin durumu
  1. Tez No: 383070
  2. Yazar: OVIC MBI MABIALA
  3. Danışmanlar: PROF. DR. İREM DİKMEN TOKER, PROF. DR. M.TALAT BİRGÖNÜL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Enerji, Maliye, İnşaat Mühendisliği, Energy, Finance, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Proje Finansmanı, Sahra Altı Afrika, Enerji Sektörü, Türk Müteahhitlerin Kuvvetli ve Zayıf Yönleri, Project finance, Sub-Saharan Africa, Power sector, Strengths and Weaknesses of Turkish Contractors
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 113
Özet
Enerji sektörü, Sahra Altı Afrika ülkelerinin kalkınması için büyük bir önem taşımaktadır. 48 ülkeden oluşan Sahra Altı Afrika bölgesi, dünyanın en düşük üretim kapasitesine sahip olanlardan bir tanesidir. Bölgenin dünyanın en fakirlerden bir tanesi olduğu için ve hükümetler enerji projelerini finanse edebilmek için yeterince finansal kaynaklara sahip olmadığı için bu projelerin çoğu proje finansmanı aracılığıyla finanse edilmiştir. Özel sektörün daha büyük bir katkısı ve daha az hükümet finansmanlarına yönelik bir eğilim vardır. Bu nedenle proje finansmanı enerji projeler için bir standart haline gelmiştir. Bölgedeki enerji sektöründe fırsatlar mevcut olup, bu kapsamda Türk müteahhitlerin rekabetin dışında kalmaması gerekmektedir. Bu çalışmada enerji sektörünün genel ve bölgeye ait olan özellikleri ortaya konulduktan sonra müteahhitlerin bölgede karşılaştıkları zorluklar değerlendirilerek kuvvetli ve zayıf yönleri belirlenmiştir. Sonuç olarak bu çalışma, Türk müteahhitlerin rekabet gücünü daha üst bir seviyeye çıkarmak amacıyla gerçekçi ve efektif çözümler sunulmuştur.
Özet (Çeviri)
The development of the power sector is essential for the development of Sub-Sahara African countries. The Sub-Sahara African region which comprises 48 countries has one of the lowest generation capacity in the world. As the region is one of the poorest in the world and governments lack the financial means to fund power projects, these ones have been financed through project finance. The trend is toward a bigger participation of the private sector and less of government financing. Therefore project finance is becoming the standard for power projects. More opportunities are flowing in the power sector in the region and it is important that Turkish contractors are not left out of the competition. This thesis starts by familiarizing the reader with the world of project finance and then provides a clear picture of the situation of Turkish contractors in a region which is yet to see their participation in the power sector. By assessing the difficulties they face in the region, this thesis intends to determine their strengths and weaknesses after establishing characteristics of the power sector in general and the region in particular. This work provides realistic and effective solutions in order to take the competitiveness of Turkish contractors to a higher level.