Ziyaret fenomeni açısından Kırşehir ve çevresi inceleme-değerlendirme
As a phenomenon of visiting of Kırşehir and it's surrounding
  1. Tez No: 383827
  2. Yazar: TURGAY DOĞAN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. KENAN HAS
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Din, Halk Bilimi (Folklor), Religion, Folklore
  6. Anahtar Kelimeler: Ziyaret Fenomeni, Kırşehir, Halk Dindarlığı, Türbe, Visiting Phenomenon, Kırşehir, Folk Piety, Tomb
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Erciyes Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Felsefe ve Din Bilimleri Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Dinler Tarihi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 164
Özet
Bu araştırmada, ziyaret fenomeni olarak Kırşehir ve Çevresi incelenmiştir ve araştırma kapsamında 100 ziyaretçi ile görüşülmüştür. Araştırma neticesinde kadın ziyaretçilerin, orta gelir düzeyine mensup ve orta yaş grubundaki bireylerin sayıca oldukça fazla olduğu belirlenmiştir. Ziyaretlerin de daha çok; dua etmek, dilek dilemek, manevi huzur bulmak, evlilik ve iş bulmak, çocuk sahibi olmak amacıyla gerçekleştirildiği görülmektedir.
Özet (Çeviri)
In this research, the city of Kırşehir and it's evironment was examined as a phenomenon of visit and a hundred of visitors were interviewed. As a result of the study of that visitors, members of the middle – income and number of individuals in the middle age group was determined to be quite a lot. Views also more; to pray, to make a wish, to find spiritual peace, marriage and find a job, has been realized in order to have children.