Endüstriyel pazarlarda satış sonrası hizmetlerin müşteri memnuniyeti ve davranışsal niyetler üzerindeki etkisi (Metal işleme sektöründe bir araştırma)
The effects of after sales service on customer satisfaction and behavioral intentions in the industrial markets( A case of a metal processing industry )
  1. Tez No: 383828
  2. Yazar: SELİM ÖZMISIR
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ŞÜKRÜ AKDOĞAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Endüstriyel pazarlar, satış sonrası hizmetler, müşteri memnuniyeti, davranışsal niyetler, takım tezgahları, Industrial markets, after sales services, customer satisfaction, behavioral intentions, operating machine's tools
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Erciyes Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Pazarlama Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 89
Özet
Bu çalışmanın amacı endüstriyel pazarlarda, satış sonrası hizmetlerin, müşteri memnuniyeti ve davranışsal niyetler üzerindeki etkisini ölçmektir. Çalışmanın verileri Türkiye'de endüstriyel pazarlarda, takım tezgahları satışı ve satış sonrası hizmetleri alanında faaliyet gösteren bir makine firmasının müşterilerinden anket yolu ile toplanmıştır. Ankete katılan firmalar, savunma sanayi, otomotiv sanayi ve makine sanayi gibi bir çok sektörde faaliyet göstermektedir. Toplam 478 adet anket dağıtılmış, 121 adet anket geri dönmüş ve bunların hepsi de kullanılabilir olarak değerlendirilerek analize tabi tutulmuştur. Hipotezleri test etmek için regresyon analizine başvurulmuştur. Araştırma sonuçlarına göre, satış sonrası hizmetlerin, müşteri memnuniyeti ve davranışsal niyetler üzerinde istatistiksel açıdan anlamlı etkilerinin olduğu saptanmıştır. Tez, işletmeler ve araştırıcılar için öneriler de içermektedir.
Özet (Çeviri)
The purpose of this study is to examine the effects of after sales services on customer satisfaction and behavioral intentions in the industrial markets. Data were collected from a machine company's customers with questionnaire which is operating machine's tool sales and after sales services sector in Turkey's industrial markets. The firms operates in many sectors such as defence industry, automotive industry and machinery industry. Totaly 478 questionnaire were given to customers and 121 questionnaire were given back to us. All of them suitable to be analyzed. To test the hypothesis was examined by regression analysis. Results of the study indicates that afer sales services have significant effects on customer satisfaction and behavioral intentions. The thesis includes rocommendations for company and researchers.