İnsan kaynakları yöneti̇mi̇ni̇n bi̇r fonksi̇yonu olarak performans değerleme ve bankalarda bi̇r uygulama
Human resource management performance appraisal as a function of and bank of an aplications
  1. Tez No: 383954
  2. Yazar: DUYGU GÖKTAŞ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. M. ŞERİF ŞİMŞEK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bankacılık, İşletme, Banking, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Performans, Değerleme, Performans değerleme, Đnsankaynakları, Performance, Appraisal, Performance Appraisal, Human Resources
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gediz Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 123
Özet
İnsan Kaynakları Yönetiminin bir fonksiyonu olan Performans Değerlendirmeyi konu alan bu tezde, insan kaynağının ne olduğundan ve İnsan Kaynakları Yönetimin kavramlarından bahsedilmiştir. İnsan kaynakları yönetimini oluşturan fonksiyonların üzerinde durulmuştur. Bu fonksiyonlardan biri olan Performans Değerlendirmenin yöntemlerinden ve bu yöntemlerin nasıl uyguladığından söz edilmiştir. Ayrıca Performans Değerlendirme sisteminin çalışanlar, yöneticiler ve örgütler açısından ne gibi faydaları olacağı açıklanmıştır. Bunun yanında uygulama esnasında yapılabilecek hatalardan bahsedilmiştir.Uygulama olarak da tezde, performans değerlendirmenin çalışanlar açısından ne gibi bir önem taşıdığı, kamu ve özel banka personeline uygulan anketlerle birlikte incelenmiştir. İzmir'de bulunan 95 kişi kamu ve 87 kişi özel banka personeli olmak üzere, 182 personel üzerinde, performans değerlendirme sisteminin nasıl uygulandığına dair ve uygulanan değerlendirmenin personel açısından ne ifade ettiği üzerine bir araştırma örneği uygulanmıştır. Araştırma sonuçları istatistiksel olarak analiz edilmiştir.
Özet (Çeviri)
This study submitted to the Institute of Social Sciences at Gediz University, in partial fulfillment of the requirements for the Master of Business Administration in Department of Management. Human resources administration has a function of performance assessment subject of this dissertation have been mentioned. Human resources administration are created by functions. How to practice one of function performance assessment of methods have been mentioned. How to take advantage performance assessment system of employees administrators and organizations have been explained. During the practice we have been mentioned practice we have been mentioned against would able be mistake. This dissertation how to implementation in the way of performance evaluation for employees what is being importance the has been mentioned public and private bank of personals with suitable survey. İzmir has 95 public person 87 private person bank of employees all total 182 personals have been investigated with performance assessment system how to practice and practice assessment in the way of what is the expression with investigating instance.