Outsourcing in hospitals field survey on public and private hospitals in İzmir
Hastanelerde dış kaynak kullanımı İzmir de devlet ve özel hastanelerde bir araştırma
  1. Tez No: 383955
  2. Yazar: CEREN HORASAN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. BÜLENT ABDURRAHMAN EVİRGEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Hastaneler, Sağlık Kurumları Yönetimi, İşletme, Hospitals, Health Care Management, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Hastane, Dış kaynak kullanımı, Hizmet, Hospital, Outsourcing, Service
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Gediz Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 110
Özet
Bu çalışmada dış kaynak kullanımının devlet hastaneleri ve özel hastanelerdeki kullanım boyutları incelenmiştir. İlk bölümde hizmet kavramı, özellikleri, hizmet sürecinin sınıflandırılması, hizmetlerin pazarlaması ve hizmet kalitesi kavramları detaylı olarak incelenmiştir. Ikinci bölümde dış kaynak kullanımı kavramı, avantaj ve dezavantajları, tarihsel gelişimi ve hastanelerde dış kaynak kullanımı kavramları incelenmiştir. Çalışmanın son bölümünde ise İzmir ilinde hizmet vermekte olan devlet ve özel hastane yöneticilerine uygulanan anketlerle dış kaynak kullanım nedenleri incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
In this study, it was analyzed the scopes of outsourcing in public hospitals and private hospitals. In the first section, service concept, service properties, classification of service process, marketing of services and service quality concepts were analyzed in detail. In the second section, outsourcing concept, advantages and disadvantages of outsourcing, historical development of outsourcing and outsourcing concepts in hospitals were analyzed. And finally, according to the survey results, conducted to public and private hospital managers in Izmir, the reasons of outsourcing were analyzed.