Üçüncü Reich döneminde Almanya'da Yahudi basını
The Jewish press in Germany in the third Reich era
- Tez No: 384142
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. ONUR KINLI
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Gazetecilik, Tarih, Uluslararası İlişkiler, Journalism, History, International Relations
- Anahtar Kelimeler: Yahudi Basını, Üçüncü Reich, Jüdische Rundschau, CV Zeitung, Antisemitizm, Jewish Press, Third Reich, Jüdische Rundschau, CV Zeitung, Antisemitism
- Yıl: 2014
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ege Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 173
Özet
Çalışmanın ilk bölümünde Yahudiliğin ortaya çıkışından ve antik çağlara dek varan geniş tarihine değinilmiş, ardından Yahudiliğin Avrupa'ya yayılışı ve Almanya'daki Yahudi cemaatlerinden bahsedilmiştir. İkinci bölümde antisemitizm ve onun kavramsal boyutu incelenmiş ve Üçüncü Reich döneminde Yahudilerin durumu analiz edilmiştir. Çalışmanın son bölümü olan üçüncü bölümde ise, tezin asıl konusunu oluşturan Üçüncü Reich dönemi Yahudi basını derinlemesine incelenmiştir. Yine bu bölümde Yahudi basın tarihine değinilmiş ve Yahudi süreli yayınlarının söz konusu dönemdeki içerikleri incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
In the first part of this study, it is given point to the emergence and the broad history, which goes to ancient times, of Judaism. Then, the spread of Judaism to Europe and the Jewish communities in Germany are mentioned. In the second part, Antisemitism and its conceptual dimension are examined and then the situation of Jews in Germany in Third Reich era is analyzed. In the third part, which is the last chapter of the thesis contitutes the real issue is examined in depth the Jewish press of the Third Reich period.