To frame or not to frame?: That is the question explaining the impact of media on social intolerance in Russian Federation
Çerçelevemek mi veya çerçelevememek mi?: Bütün sorun bu Rusya Federasyonunda sosyal tolerans üzerine medya etkisinin açıklanması
  1. Tez No: 384621
  2. Yazar: AZAT NURİAKHMETOV
  3. Danışmanlar: DOÇ. AYŞE BETÜL ÇELİK KIBRIS
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Siyasal Bilimler, Uluslararası İlişkiler, Political Science, International Relations
  6. Anahtar Kelimeler: ksenefobi, intolerans, medya, Rusya Federasyonu, xenophobia, intolerance, media, Russian Federation
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Sabancı Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Uyuşmazlık Analizi ve Çözümü Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 111
Özet
Bu tez, Çeçen silahlı çatışmanın iki aşaması (1. Çeçen çatışma (1994-1996) ve 2. Çeçen çatışma (1999-2009)) bağlamında, medya kaynaklarının Çeçen çatışmasını çerçelevemenin sosyal hoşgörüsüzlük ve yabancı düşmanlığı eğilimleri üzerine olan etkisini inceliyor. Bu tez, 1. Çeçen çatışmanın ve 2. Çeçen çatışmanın kamusal söylemde farklı şekilde çerçevelenmesinin ve medya aracılığı ile tebliğ edildiğinin, Rus toplumunda sosyal toleransı farklı şekilde etkilediğini tahmin ediyor. 2. Çeçen çatışmanın çerçevelenmesinin, Çeçen isyancıların ayrılıkçı güçlerinden kaynaklanan“tehdidi”büyüterek ve ayrımcı söylemi tanıtarak, sırasıyla toplumda azınlık etnik gruba (örneğin Çeçenler) doğru artan hoşgörüsüzlük ve ksenofobiye neden olduğu bulunmuştur. Bu araştırma, deneysel yöntem tarafından uygulanan karşılaştırmalı-vaka çalışması üzerine kuruludur. Bu araştırmanın temel amacı çatışmadaki medyanın rolü ve genel olarak toplumsal tolerans üzerindeki etkisini aydınlatmak ve anlamaktır.
Özet (Çeviri)
This thesis examines the role of media-resources and the framing of the Chechen conflict by media on the social intolerance and xenophobic tendencies in Russian Federation in the context of two phases of Chechen armed conflict: 1st Chechen conflict (1994-1996) and 2nd Chechen conflict (1999-2009). This thesis predicts that different ways in which 1st Chechen conflict and 2nd Chechen conflict was framed in public discourse and communicated via media has had different impact on social tolerance in Russian society. It was found that the framing of the 2nd Chechen conflict magnifies“threat”emanating from separatist forces of Chechen rebels and introduces discriminatory rhetoric, which in turn leads to increased intolerance and xenophobia in the society towards minority ethnic group (i.e. Chechens). The study is based upon comparative-case study implemented by experimental methodology. Thus, the main goal of this research is to illuminate and to understand the role of media in conflict and its impact on social tolerance in general.