Modern algıda kaligrafi
Calligraphy in modern perception
- Tez No: 385397
- Danışmanlar: PROF. MEHMED KAVUKÇU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: El Sanatları, Güzel Sanatlar, Crafts, Fine Arts
- Anahtar Kelimeler: Modern, Algı, Kaligrafi, Modern, Perception, Calligraphy
- Yıl: 2015
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Atatürk Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Resim Ana Sanat Dalı
- Sayfa Sayısı: 96
Özet
İnsanlık tarihinin önemli sanat dallarından birisi olan kaligrafi sanatı Ortadoğu İslam kültüründe hat sanatı olarak bilinir. Yazı sanatının geçmişten günümüze nasıl ulaştığını ve geldiğini araştırıp çalışmalarımı geliştirdim. İnsanlar her şeyin daha güzelini bulmak arzusu ile hareket ederler ve bundan dolayı yazı sanatı geliştikçe yapılan çalışmaların da daha estetik bir yapıya ulaştığı görülmektedir. Bu gelişim süreci güzel yazı yazma sanatı yani kaligrafinin oluşmasını sağladı ve bu sanatın ayrı bir dalı olarak gelişmeye başladı. Modern sanatın kaligrafi sanatıyla olan ilişkisi incelenerek, kaligrafi etkilerin sanat akımlarına ve modern sanatın bu güne ulaştığı çizgideki önemine vurgu yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
One of the important art in the history of humanity, which is known as the art of calligraphy in the Middle East lines in Islamic culture. I developed my studies that investigate it and how to get past to that of calligraphy. People move everything with the desire to find a more beautiful and therefore the art of writing evolves studies also seems to reach a more aesthetic structure. This development process that led to the formation of the art of beautiful writing calligraphy and began to develop as a separate branch of this art. Examining the relationship between the modern art of calligraphy, the calligraphic effect art movement and modern art's emphasis on the importance of the line reaches this day were made.