Türkiye Finansal Raporlama Standartlarına göre hazırlanmış nakit akış tablosu ve analizi
Cash flow statement and analysis prepared according to Turkish Financial Reporting Standards
  1. Tez No: 385724
  2. Yazar: AYŞE EĞE
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. BATUHAN GÜVEMLİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Nakit AkıĢ Tablosu, TMS 7 Nakit AkıĢ Tablosu Standardı, Finansal Analiz Teknikleri, Nakit AkıĢ Analizi, Cash Flow Statement, IAS 7 – Cash Flow Statement Standards, Financial Analysis Techniques, Cash Flow Analysis
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Trakya Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Muhasebe Ve Denetim Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 125
Özet
“Türkiye Finansal Raporlama Standartlarına Göre Hazırlanmış Nakit Akış Tablosu ve Analizi”başlıklı bu tezin amacı; nakit akış tabloları farklı teknikler ile analiz edilen işletme hakkında daha isabetli analiz sonuçlarına ulaşılabileceğini ortaya koymaktır. Bu amaçla taşımacılık ve lojistik sektöründe faaliyet gösteren bir işletmenin“TMS 7 – Nakit Akış Tablosu”standardına göre hazırlanmış 2009-2013 yıllarına ait nakit akış tabloları; karşılaştırmalı tablolar analizi, eğilim yüzdeleri analizi, rasyo analizi ve nakit akışlarının sağlandığı faaliyetler modeli yöntemleri ile analiz edilmiştir. Çalışmada, nakit akış tablosu standardı, nakit akış tablosunun tarihsel gelişimi ve nakit akış tablosunun“TMS 7 Nakit Akış Tablosu”standardına göre hazırlanma esasları incelenmiş, yapılan analiz çalışmaları ile de işletme hakkında daha ayrıntılı ve isabetli analiz sonuçlarının alınabileceği ortaya konulmaya çalışılmıştır. Çalışmanın sonucunda nakit akış tablosunun, işletmelerin planlama ve karar verme süreçlerinde diğer mali tablolarla birlikte kullanılmasının önemli bilgiler sunduğu ve nakit akış tablosunun analiz edilmesinin de işletmenin nakit akışlarının incelenmesi açısından kolaylıklar sağladığı görülmüştür.
Özet (Çeviri)
The aim of this study with the title of“Cash Flow Statement and Analysis Prepared According to Turkish Financial Reporting Standards”is to demonstrate more accurate analysis results could be obtained about the business whose Cash Flow Statement is analysed with different techniques. With this aim, cash flow statements of a business operating in a transport and logistics sector, prepared according to“IAS 7 – Cash Flow Statement”standards for the years 2009-2013 have been analyzed by the methods of horizontal analysis, trend analysis, ratio analysis and cash flow patterns method. In this study, cash flow statement standards, historical development of the cash flow statement and principles of preparation according to“IAS 7 – Cash Flow Statement”standards have been searched and also with the analysis works, it has been tried to demonstrate more detailed and accurate analysis results on the business could be obtained. As a result of the study, it has been seen that using the cash flow statement with other financial statements during the process of planning and decision making of businesses presented important information and also making analysis of the cash flow statement provided convenience in terms of examining cash flows of the business.