Vivid
Vivid
- Tez No: 385826
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. CENGİS ASİLTÜRK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Sahne ve Görüntü Sanatları, Performing and Visual Arts
- Anahtar Kelimeler: Vivid, Habil, Kabil
- Yıl: 2015
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Beykent Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Sinema Televizyon Ana Sanat Dalı
- Bilim Dalı: Sinema Televizyon Sanat Dalı
- Sayfa Sayısı: 29
Özet
Habil(25) ile Kabil(25) sıkı iki arkadaştır. İkisi de işçidir. Birlikte bir yük taşıma işi yaparlar. İşveren kişi paralarını bir gün sonra ödeyeceğini söyler. Ertesi gün Kabil'in bir işi çıkar. Parayı almaya gidecek zamanı olmaz. Habil iş sahibine gidip yaptıkları işin ücretini almaya giderken borçlu olduğu bir adamla karşılaşır. Adam Habil'den alacağını ister. Habil işverenden parayı tahsil eder. Kabil'e vereceği parayla, kendi borcunu öder. Bunu duyan Kabil, o anda aklına gelen Vivid lakabını Habil için kullanır ve artık herkes Habil'e Vivid demeye başlar. Habil kendisine verilen Vivid lakabından rahatsız olur. Bir gün annesi, kendine Vivid demesine müsaade ettiği için Habil'i aşağılar. Bunun üzerine tartışırlar. Habil o öfke patlamasıyla evden bir bıçak alarak Kabil'i öldürür. Habil, daha sonra mahalledeki sahafa gider ve Vivid sözcüğünün anlamını sorar. Sahaf, Vivid'in kötü bir anlamı olmadığını, aksine“parlak, canlı, ışıltılı, hayat dolu”gibi anlamlara geldiğini söyler. Habil, anlamını bile bilmediği bir sözcük yüzünden en yakın arkadaşının katili olmuştur.
Özet (Çeviri)
Habil(25) and Kabil(25) were friends. Both are employees, one day, as usual they do, they debus and employer tells them that he will give their wages the next day. When the next day comes, Kabil is busy, so Habil goes and also takes Kabil's wage to give him. While he was walking on his road, he encounters a man who Habil has to pay off debt to. So He pays off debt. Kabil comes to know that event and he start to call Habil as Vivid. Kabil gets annoyed because of Habil joshing him as Vivid. One day, he argues with his mother, his mother also calls him Vivid. Because of that, he goes mad and goes out to find and kill Habil and he does so. When he gets cool, He comes by the Secondhand Bookseller whos shop is in their Street and asks what the Vivid means. The Secondhand Bookseller tells him Vivid means“live, alive, living, vibrant, lively.”Habil gets surprised by the answer.