Yöneticilerin farklılıkları destekleme düzeylerinin ve kültürün örgütsel bağlılığa etkisi üzerine bir araştırma
A study regarding the effects of the manager's support level to the differences and culture's on the organizational commitment
  1. Tez No: 385847
  2. Yazar: MEHMET SEYHAN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MEHMET TEKİNKUŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Farklılık Yönetimi, Kültür, Örgüt Kültürü, Örgütsel Bağlılık, Diversity Management, Culture, Organizational Culture, Organizational Commitment
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gaziantep Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 81
Özet
Bu araştırmada yöneticilerin, örgüt çalışanlarının sahip oldukları farklılıkları destekleme düzeylerinin ve kültürel faktörlerin örgütsel bağlılık üzerine olan etkilerinin ortaya çıkarılması amaçlanmıştır. Gaziantep halı sektörü çalışanları üzerinde uygulanan anket vasıtasıyla elde edilen veriler analiz edilerek araştırmanın öne sürmüş bulunduğu hipotezler kıyaslamaya tabi tutulmuştur. Bireylerin algıladıkları, farklılıkların desteklenmesi düzeyi ile örgütsel bağlılık arasında anlamlı ilişkiler tespit edilmiştir. Ayrıca örgüt içerisindeki kültürel faktörler ile örgütsel bağlılık arasında anlamlı ilişkiler tespit edilmiştir.
Özet (Çeviri)
In this paper it is intended to reveal the effects of the manager's support level to worker's diversities and cultural factors on organizational commitment. The data which obtained by the survey implemented to Gaziantep carpet sector employees were analyzed and compared to the hypothesis which study asserted. Significant relationship have been identified between the level of manager's support on differences and organizational commitment. In addition significant relationship have been identified between cultural factors within the organization and organizational commitment.