The role of e-Government in raising the efficiency performance of the general budget
Genel bütçe verimliliği performansının arttırılmasında e-Devletin rolü
  1. Tez No: 385846
  2. Yazar: AHMED ABED
  3. Danışmanlar: PROF. DR. CENGİZ TORAMAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kamu Yönetimi, İşletme, Public Administration, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Genel Bütçe, E-Devlet, SPSS, Beşli Likert ölçeği, The General Budget, E-Government, SPSS, Likert Scale Penta
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Gaziantep Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 110
Özet
Bu çalışmada, bütçenin hazırlanması, uygulanması ve kontrol işlemlerinde teknoloji yöntemi kullanmadan geleneksel yöntem kullanılması gösterilmiştir. Böylece sağlam tahminlerin bulunulmasında güvenilir esaslar ve standartlar kayıp olmaktadır ve böylece sağlam bir şekilde tahsisatın dağılmamasıyla sonuçlanmaktadır. Bütçede elektronik veri tabanının olmaması bütçenin kontrolünde etkili performansı etkisiz hale getirmektedir. Kamu giderlerinin tahmininde modern yönteme ulaşmak ve bütçenin verimliliğinin ve etkiliğinin artırılması için varsayımların araştırılmasını desteklemek gerekir. Bütçe aşamalarında (Hazırlama/ Uygulama/ Kontrol) elektronik devlet programı kullanılmasıyla finansal performans verimliliği arttıracaktır ve bütçe hazırlama problemleri arasında ilişki bulunması ve bütçe uygulama kontrol problemleri ve istatiksel (spss) program kullanılmasıyla üniversitede karar sahiplerine, muhasebecilere, üniversitedeki denetmenlere dağıtılan anket formlarının analizinde aşağıdakilere ulaşılmıştır üniversite içinde ve dışında iletişim ve bilgi transferi zayıflığı bulunmaktadır gelecek yılın tahminlerinin hazırlama işleminde sapmaların teşhisinde geçmiş yılın tahminleri kullanım elektronik devlet programının kullanılması şeffaflık ve dürüstlük seviyesini yükseltecektir devlet kamu bütçesi verimliliğinin arttırılması devlet muhasebesel sistem verimliliğinin arttırılmasıyla sonuçlanacaktır.
Özet (Çeviri)
This study shows the use of the traditional style without the technological style in the process of preparation, implementation and control of the budget in Wasit University, makes them lose the foundations and the accredited standards in the provision of the correct estimates. And therefore lead to not distribute of the financial allocations properly, the lack of an electronic database in the estimation of the budget makes it ineffective in controlling the performance efficiency. To reach new style to estimate the general expenses, increase the efficiency and effectiveness the budget, the study depended on the hypotheses, the stages of the budget of preparation, implementation and control, using e-government program will increase the efficiency of financial performance and the presence of correlation between the problems preparation of the budget and the problems of implementation and control of the budget. Through the use of the statistical program spss, in the analysis of questionnaires that were distributed to decision-makers, accountants and auditors in the university, has been reached, a weakness in communications and information transfer within and outside the university, use the estimates of the previous year in the process of preparing next year's estimates without diagnosis of deviations, the use of e-government program raises the level of transparency and integrity, increase the efficiency of the state budget, will lead to increased government accounting system efficiency.