A brief analysis of presentation of self in everyday life and second life
Günlük hayat ve 'Second life' adlı internet platformunda kendilik sunumunun kısa bır incelemesi
  1. Tez No: 385998
  2. Yazar: NİL MİT
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ÇAĞATAY TOPAL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Sosyoloji, Sociology
  6. Anahtar Kelimeler: İnternet, Kendilik, Sanal Yaşam, Second Life, Internet, Self, Virtual Life, Second Life
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Sosyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 137
Özet
Günümüzde internet teknolojilerinin çok hızlı bir şekilde gelişmesi sayesinde milyonlarca insan bilgisayarlar vasıtasıyla yaratılan sanal ortamlarda önemli ölçüde zaman geçirmektedir. Bu araştırma kapsamında sanal ortamlarda zaman geçirmenin gerçek hayatta kişisel ilişkiler üstündeki etkilerinin olup olmadığı araştırılmış ve incelenmiştir. Bu araştırma kapsamında, Goffman'ın kendiliğin sunumu teorisinden hareketle dünyanın en popüler sanal ortamı olan secondlife.com'daki üyeler arasındaki kişisel ilişkiler incelenmiştir. Bu çalışmanın yazarı, şahsen secondlife.com sitesine üye olmuş ve bu ortamda çok fazla zaman geçiren kişilerle hem secondlife.com üzerinden hem de ulaşabildiği avatarların gerçek hayattaki kimlikleri ile yüz yüze olmak üzere iletişime geçmiş ve görüşmeler yapmıştır.
Özet (Çeviri)
As a result of the rapid advancement of internet today, millions of people are spending a considerable amount of time in virtual environments created via computer technologies. This research has tried to explore, if any, the effects of spending time in virtual environments on the personal relations of the persons in real life. Interactions of the people in the virtual environment, which is Second Life, was studied based on Goffman's Presentation of Self Theory. Within the scope of this research, the author registered in secondlife.com and contacted people who spend considerable time in this medium and conducted personal interviews with the Second Life users in real life as well as in virtual life.