Kayseri İli İl Merkezi ve civarı orthoptera faunasının incelenmesi
An Investigation of orthoptera fauna in Kayseri province
  1. Tez No: 38692
  2. Yazar: ABDURRAHMAN AYVAZ
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. AYDIN Ş. TUNÇBİLEK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyoloji, Biology
  6. Anahtar Kelimeler: Orthoptera, Kayseri, Fauna
  7. Yıl: 1995
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Erciyes Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 69
Özet
Ill ÖZET Bu çalışma Kayseri il merkezi ve çevresinde Orthoptera faunasını belirlemek amacıyla yapılmıştır. Doğuda Güneşli Kasabası ve Gesi ilçesi; Batıda İncesu ilçesi; Güneyde Ali Dağı ve Erciyes Dağı; Kuzeyde Erkilet kasabası ile sınırlanmıştır. Arazi çalışmaları 1994 yılında Nisan-Kasım aylarında; 1995 yılında ise Mayıs-Haziran aylarında yapılmıştır. Bu çalışma süresince 7 familyaya ait 47 tür tesbit edilmiştir. Bulgular bölümünde türlerin kısa morfolojik tanımları yapılmış, bazı vücut kısımlarına ait ölçümler verilmiştir. Alandan toplanan bütün türlerin dağılışları genel olarak belirtilip, Türkiye'de bilinen dağılışları alfabetik sıraya göre verilmiştir, incelenen materyal bölümünde arazi ile ilgili toplama kayıtları: Toplandığı yer, toplama tarihi ve birey sayısı (d1 ve 9 ) şeklinde belirtilmiştir. Faunistik olarak toplanan 47 türden 24 tanesi bölge için yeni kayıttır.
Özet (Çeviri)
IV SUMMARY The study was conducted to determine the Orthoptera Fauna in Kayseri province. Survey studies were carried out between April and Nowember of 1994, May and June in 1995. In this study 47 species belonging to seven families were found. İn result section morphological characteristics of the species were briefly described and measuruments some parts of body were given. The distribution of the species was determined. On the other hand the distribution of species was also stated in alphabetical order. In material section records of study area was indicated as name of station, collection date, and number of individuals. Of 47 species, 24 species were recorded for the first time in Kayseri. Key wodrs: Orthoptera, Kayseri, Fauna.