Being a woman in raffo's 'Nine Parts of Desire' through a country overshadowed by war
Raffo'nun 'Nine Parts of Desire' adlı eserinde savaşın gölgesinde kalan Kadın sorunsalı
- Tez No: 387165
- Danışmanlar: DOÇ. DR. ÖMER ŞEKERCİ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Batı Dilleri ve Edebiyatı, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Western Linguistics and Literature, English Linguistics and Literature
- Anahtar Kelimeler: Iraklı Kadınlar, Hither Raffo, Arzunun Dokuz Yönü, İslam, Savaş, Iraqi women, Hither Raffo, Nine Parts of Desire, Islam, War
- Yıl: 2015
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Süleyman Demirel Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Batı Dilleri ve Edebiyatları Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İngiliz Dili ve Edebiyatı Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 81
Özet
Bu çalışma, Hither Raffo'nun“Nine Parts of Desire”(2006) (Arzunun Dokuz Yönü) adlı eserinde savaş ve işgal yıllarında Iraklı kadınların yaşadıkları siyasi ve sosyal sorunları olağanüstü bir üslupla ele alarak, Irak toplumunun bütün kesimlerinde yaşayan ve sorunlarını dile getirmekte zorlanan kadınların yaşadıkları sorunların üzerindeki örtüyü kaldırmaktadır. Bu çalışma aynı zamanda savaştan harap düşmüş Irak toplumunda intihar saldırılarından kurtulan anneleri ve hayatın binbir güçlükleriyle yüzleşen bastırılmış Iraklı kadınları resmetmektedir. Savaş yıllarında Iraklı kadınların yaşamış olduğu bütün sorunları, arzuları ve tutkuları Raffo'nun“Arzunun Dokuz Yönü”adlı eseri baz alınarak incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
This thesis deals with how Hither Raffo treats the Iraqi women's political and social problems in her play Nine Parts of Desire (2006), a portrait of the extraordinary and ordinary lives of a whole cross-section of Iraqi women, this solo work lifts the veil on exactly what it means to be a woman in the age-old war zone, Iraq. It also depicts how women, as painters, suicide attack survivors and mothers, are oppressed and stick to life in a war ridden country. It exhibits how these oppressed and suppressed women face the harsh realities of life. The aspirations, desires and expectations of the Iraqi women experienced during the war have been dealt with as in line with Nine Parts of Desire.