Geri Dön

Origin and destination inference of bus passengers: İstanbul case study

Otobüs yolcularının başlangıç ve varışlarının çıkarımı: İstanbul durum analizi

  1. Tez No: 387406
  2. Yazar: AKİF FİDANOĞLU
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ILGIN GÖKAŞAR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ulaşım, Transportation
  6. Anahtar Kelimeler: Belirtilmemiş.
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Boğaziçi Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Belirtilmemiş.
  13. Sayfa Sayısı: 95

Özet

Toplu ulaşım sistemlerinde kullanılan yüksek teknolojiler ile birlikte, yolculukların takip edilmesi çok daha kolay bir hal almıştır. Birçok toplu ulaşım sistemlerinde yolcular yolculuklarına başladıklarında araçlara kurulan Otomatik Veri Toplama (ADC) sistemleri sayesinde kaydedilmektedirler. Bu şekilde ulaşım daireleri yolcuların seyahatlerinin başlangıçlarını kaydetmektedir. Fakat yolcular sistemden çıkarken herhangi bir verinin kaydedilmemesi sebebiyle özellikle otobüs yolcularının varış noktalarının tespiti zorlu bir konudur. Bu çalışma İstanbul'daki tek bir hatta gerçekleştirilen durum analizi ile yolcuların varış yerlerinin tespitini sağlayan metotları incelemiştir.Önceki çalışmalarda yolcuların varış yerlerinin tahmini için bazı varsayımlar yapılmıştır. Bu varsayımlar ilave kabuller ile birlikte otobüs yolcularının indiği yerleri bulmak için bu çalışmada da kullanılmıştır. Mevcut yöntemler ile varış noktası bulunamayan yolculuklar için yeni metotlar geliştirilmiştir. Sonuçlar çalışılan hatta yapılan anket verileri ile karşılaştırılmıştır.

Özet (Çeviri)

With the advance technology used in the public transportation systems it has become much easier to monitor the trips of the passengers. Most of the public transportation systems record the passengers when they start their trip with the help of Automated Data Collection (ADC) systems installed to the vehicles. By this way, transit agencies records the origins of the passengers' trips. However, it is a bit challenging issue to detect the passengers' destination especially for the bus passengers since there is no data recorded when the passengers exit from the system. This study explores the methods to infer the destination of the passengers and to generate the Origin-Destination (OD) matrices for the bus passengers by conducting a case study for a single bus route in İstanbul. To estimate the destinations of the passengers, several assumptions have been set in the previous studies. In this study, these assumptions were used to infer the alighting location of the bus passengers with further assumptions. New methods are established to infer the destination location of the trips which couldn't be estimated with the present methods. The results are compared with the outputs of the surveys conducted on the studied route.

Benzer Tezler

  1. İzmit Körfezi geçişi ekonomik değerlendirmesi

    Başlık çevirisi yok

    DENİZ CİHAN

    Yüksek Lisans

    Türkçe

    Türkçe

    1995

    İnşaat Mühendisliğiİstanbul Teknik Üniversitesi

    PROF.DR. NADİR YAYLA

  2. İstanbul topografyası üzerine görsel bir inceleme

    Başlık çevirisi yok

    SEZER BAHTİYAR

    Yüksek Lisans

    Türkçe

    Türkçe

    1997

    Mimarlıkİstanbul Teknik Üniversitesi

    Mimarlık Ana Bilim Dalı

    PROF. DR. K. FERHAN YÜREKLİ

  3. Kesikli seçim modelleri ve istanbuldaki deniz yolcuları için araba sahipliği modeli

    A survey of discrete choice models and carownership behaviour of the commuters across the bosphorus on the ferries and the seabuses in Istanbul

    MAHMUT KAYA

    Yüksek Lisans

    Türkçe

    Türkçe

    1993

    İşletmeİstanbul Teknik Üniversitesi

    DOÇ. DR. GÜLAY G. ŞENESEN

  4. Demiryolu ağında trafik sayımlarından O-D matrisi tahmini

    Başlık çevirisi yok

    ZEYNEP AĞCI

    Yüksek Lisans

    Türkçe

    Türkçe

    1998

    İnşaat Mühendisliğiİstanbul Teknik Üniversitesi

    Ulaştırma Ana Bilim Dalı

    PROF. DR. HALUK GERÇEK