İnternet üzerinden alışverişlerde tüketici satın alma davranışını etkileyen faktörler – Bir kamu kurumu çalışanları üzerinde yapılan araştırma
Factors affecting the consumer buying behaviour on internet shopping – A research on employees of a public institute
  1. Tez No: 388083
  2. Yazar: MAHMUT PAŞA GÜLTAŞ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. YAVUZ CÖMERT
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: İnternetten Pazarlama, İnternetten Alışveriş, Tüketici Merkezli Pazarlama Anlayışı, Tüketici Satın Alma Davranışı, Tüketici Davranışlarını Etkileyen Faktörler, Marketing on the Internet, Online Shopping, ConsumerOrientedMarketing Mentality, Consumer Buying Behavior, Factors Affecting the Consumer Behavior
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İnönü Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Üretim Yönetimi ve Pazarlama Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 124
Özet
Tüketiciye dönük modern pazarlama eylemleri, tüketicinin istek ve ihtiyaçlarının tatmin edilmesini amaçlar. Tüketicinin nasıl tatmin olacağına ya da olamayacağına etki eden faktörlerin incelenmesi ve bilinmesi gerekir. Tüketici davranışının tutarlı bir biçimde anlaşılması, pazarlama stratejilerinin uzun dönemde başarılı olabilmesi için büyük önem taşımaktadır. İnternetin hızla gelişmesi ile internetten yapılan ticari faaliyetler de hızla yayılmıştır. İnternetin birçok önemli özelliği tüketiciler açısından online mağazaları tercih etmede büyük rol oynamıştır. Tüketicilerin internetten yapacağı alışverişlerde davranışlarını etkileyen faktörleri tespit etmek işletmeler ve pazarlamacılar açısından verimliliği sağlamak için kilit unsurdur. Bu doğrultuda yapılan faaliyetler ile amaçlanan kalıcı başarı için adım atılmış olur. Bu çalışmanın temel amacı; tüketicilerin internetten alışveriş yaparken gösterdikleri tutum ve davranışların hangi faktörlerden etkilendiğini tespit etmektir. Bu amaç doğrultusunda; tüketici davranışları ve internetten alışveriş konuları işlenmiştir. Ayrıca Malatya ilinde bulunan bir kamu kurumunun çalışanları üzerinde anket yöntemi ile araştırma yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
Contemporary consumer-oriented marketing actions target the satisfaction of consumer needs and aspirations. The factors which effect the consumer satisfaction should be observed and known. Being able to understand the consumer behavior consistently is very important in the sense of making the marketing strategies successful in the long term. With the rapid development of the internet, the commercial activities executed on the internet have also spread rapidly. Several important features of the internet have played a major role in choosing online stores for consumers. Identifying the factors affecting the consumer behaviors on online shopping has a key role in the sense of ensuring efficiency for firm and marketers. The actions in this direction ensure taking the first step for a long-term success. The main purpose of this tehesis; determine the affecting factors of consumers behaviour and attidutes on online shopping. Within this aim, consumer behaviour and online shopping threads processed. And a research was carried out by using survey method on public employees in Malatya City