Kompleks mertebeden yıldızıl ve konveks fonksiyonlar
Starli̇ke and convex functi̇ons of complex order
  1. Tez No: 388283
  2. Yazar: ANIL DEMİRBAŞ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. KADİR KUTLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Yalınkat fonksiyonlar, yıldızıl ve konveks fonksiyonlar sınıfı, kompleks mertebeden yıldızıl ve konveks fonksiyonlar sınıfı, (Janowski) fonksiyon sınıfı, Univalent functions, class of starlike and convex function, class of starlike and convex function of complex order, class of Janowski functions
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 57
Özet
Bu çalışma esas olarak, geometrik fonksiyonlar teorisinde önemli yer tutan yalınkat fonksiyonlar sınıfı ve onun alt sınıflarını inceleme temeline kurulmuştur. Bu tez iki bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde; açık birim dairesinde analitik ve yalınkat olan fonksiyonların S sınıfı oluşturularak bu sınıfa ait olan fonksiyonların çeşitli katsayı özellikleri,“distortion”ve“growth”teoremleri, P sınıfı ve bazı özelikleri verildi. Ayrıca yıldızıl ve konveks fonksiyonlar ve bu fonksiyonlar yardımıyla tanımlan yalınkat fonksiyonların tanımları ve bazı teoremlere yer verildi. İkinci bölümde ve fonksiyonlar sınıfları tanımlandı ve bu sınıflara ait katsayı eşitsizlikleri, iki sınıf arasındaki fonksiyonel bağıntılar, nin yıldızıllık yarıçapı ve nin konvekslik yarıçapı verildi. Her iki sınıfa ait ekstremel yani yi yıldızıl (veya konveks) bir bölgeye dönüştüren“en geniş”fonksiyonlar verildi.
Özet (Çeviri)
This work is based on the study of the class of univalent functions and its subclass which plays a important role in geometrical functions theory. This thesis consists of two parts. In the first part, constructing the class S of functions which are analytic and univalent in the open unit disk , some properties of coefficients, distortion and growth theorems of this class, the class P and its some properties are given. Moreover the class of starlike and convex functions and the univalent functions defined by those functions are defined and their some properties are given. In the second part, the classes of and are defined and their coefficient inequalities, extremal functions and the radius of starlikeness and convexity are given.