KOBİ kredileri
SMEs loads
- Tez No: 391627
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. RAMAZAN KURTOĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bankacılık, İşletme, Banking, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: SME, SME loads, SME Banking, Finansing Technical Analysis
- Yıl: 2015
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Ekonomi Finans Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Bankacılık ve Finans Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 98
Özet
KOBİ'ler sadece ekonomik hayatta değil sosyal hayatta da geniş bir yer tutmaktadır. İstihdam alanı oluşturan ve bunu sürdürmede başarılı olma arzuları, cesaretli adımları ve yatırım yapma istekleri ekonomiye her zaman artı bir değer kazandırmaktadır. KOBİ'ler istihdamın ve üretimin önemli bir bölümünü karşılamakta ve ekonomide önemli bir yer tutmaktadır. Tüm dünyada ülkeler, ekonomilerinin dinamiğini oluşturan KOBİ'lerin desteklenmesine yönelik politika ve programlar geliştirirken, bankalar da“KOBİ Bankacılığı”adı altında KOBİ'lere yönelik kredi imkânlarını devreye sokmaktadır. 2000'li yıllara gelinince bankaların çoğu, mevduat bankacılığı şeklinde çalışırken ekonominin lokomotifi olan KOBİ'leri geç de olsa fark etmeye başladılar. Ekonomiye katma değeri yüksek olan KOBİ'lere yönelik çıkarılan krediler ile istihdamın arttırılıp ekonominin dinamiğini oluşturmaları amaçlanırken, bu işletmelerin büyümesiyle bankacılık karlılığının da büyümesi hedeflenmiştir. Dört bölümden oluşan bu çalışmanın birinci bölümünde, Kobilerin tanımı ve temel özelliklerine değinilmiştir. İkinci bölümde avantaj ve dezavantajları ile Türkiye ve dünya ekonomisindeki önemi anlatılmıştır. Üçüncü bölümde, Türkiye'de KOBİ'lerin desteklenmesi ve destek sağlayan belli başlı kurum ve kuruluşlar belirtilmiştir. Dördüncü bölümde bankalarda genel kabul görmüş kredi çeşitleri ve bazı bankalarda KOBİ'lere yönelik verilen hizmetlerle beraber bir firmanın finansman teknik analiziyle ekonomiye sağlayacağı katma değer konuları ele alınmıştır.
Özet (Çeviri)
SMEs have an important role in economic life as in social life. They bring a value for economy with their desire to invest and create employment area and for their courageous steps to maintain these desires,In 2000s; most of banks, while they were working as deposit banking, realized the SMEs which are the locomotive of economy. With realizing that SMEs will play a great role in profitability of banks and that the main policy of the country will be intended to them, they put into effect fonds and different types of banking products for SMEs. With the credits for SMEs which has high added value for economy; as increasing the employent and creating the dynamic of economy were being aimed, with growing of these businesses the profitability of banks is also aimed. SMEs provide the big part of production and employment and they keep an important role in economy. Countries in the whole world; as they develope programs and policies intended to support SMEs which are the dynamics of their economy; banks, on the other hand, are developing credit oppurtinities in the name of“SME Banking”. In the first chapter of this work which consists four chapter, definition of SMEs and their main features has been given. In the second chapter, their advantages, disadvantages and their importance in Turkey and world has been explained. In the third chapter, supporting SMEs in Turkey and main establishments which support SMEs have been specified. In the last chapter; with specifying the main fond that banks give and services that banks provide and with a financing technical analysis of a firm, added value that this firm gives to economy has been discussed.