Ethno- pluralism analysis in European Union: Analysis of rise of right wing parties and their constituencies
Avrupa Birliğinde etnik çoğulculuk analizi: Sağ partilerin yükselişi ve destek gruplarının analizi
  1. Tez No: 393786
  2. Yazar: AYŞE NAZLI SÖYLET
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MELTEM MÜFTÜLER BAÇ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Siyasal Bilimler, Political Science
  6. Anahtar Kelimeler: Sağ partiler, Avrupa Seçimleri, Post-endüstriyel teori, Right wing parties, European Elections, Post-industrialism
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Sabancı Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Avrupa Çalışmaları Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 79
Özet
Son yıllarda özellikle Avrupa Seçimleri'nde popülist radikal sağ partilerin desteğini arttırdığı gözlemlenmektedir. Bu araştırmanın temek maksadı; 2014 Avrupa Seçimleri sonuçlarını merkeze alarak, popülist radikal sağ partilerin“post-endüstriyel teori”ve“potent çerçeve teorisi”üzerinden değerlendirilmesini yapmaktır. Son yıllardaki bu yükselişi açıklamak üzere altı Avrupa ülkesindeki; Avusturya, Fransa, Danimarka, Hollanda, Finlandiya ve Yunanistan'daki söz konusu sağ partilerin 2014 Avrupa Seçimleri sonuçları üzerinden değerlendirilecek, bir önceki Avrupa Seçimleri ile ilgili kısa bir karşılaştırma da yer alacaktır. Mevzu bahis radikal sağ partilerin teorik olarak sınıflandırılması ve açıklaması da olası bir terimsel karışıklığı engellemek maksadıyla ayrı bir bölüm olarak incelenecektir.
Özet (Çeviri)
For the recent decades, it has been observed that there is an increasing support for populist radical right wing parties, which became apparent especially in European Elections. This thesis examines the rise of populist radical right wing parties in several European countries through taking the 2014 European Elections as its central election example while considering two theoretical explanations; Post-industrial Phenomenon and Master Frame Theory. In order to create a better understanding on this rise, six European countries; Austria, France, Denmark, the Netherlands, Finland and Greece included in this research as example countries. Within these countries, radical right parties of each country; Freedom Party of Austria; Front National; Danish People's Party; Party For Freedom; True Finns and Golden Dawn will be analyzed through their electoral success particularly in the last European Elections of 2014 with a brief comparison to previous European elections and national elections in respective countries. Theoretical classification of these parties will also be taken place in this research in order to prevent a possible conflict due to vast literature on the classification in which there are too much definitions and categorization exists.