Orhan Pamuk'un eserlerinde aşk
The of love in Orhan Pamuk's works
  1. Tez No: 395135
  2. Yazar: TÜLAY KARATEKİN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. LEVENT BİLGİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Türk Dili ve Edebiyatı, Turkish Language and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Aşk, tema, Masumiyet Müzesi, Orhan Pamuk, roman, Love, theme, Museum of Innocence, Orhan Pamuk, novel
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Harran Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 198
Özet
Bu çalışmanın konusunu Orhan Pamuk'un eserlerinde aşk temasını nasıl ele alıp işlediği oluşturur. Yazarın aşka bakışı tezin ana izleğini oluşturur. Amaç bu noktada yazarın eserlerinde aşkı hangi şekillerde ele aldığını görmektir. Tez dört bölümden oluşur. Birinci bölüm yazarın hayatı ve eserlerine, ikinci bölüm irdelediğimiz aşk temasına, üçüncü bölüm esas konumuz olan yazarın eserlerindeki aşk temasına, son bölüm olan dördüncü bölüm ise yazarın konu ile ilgili röportajlarına ayrılmıştır. Çalışma Orhan Pamuk'un aşk temasına bütün eserlerinde yer verdiğini, Masumiyet Müzesi adlı romanını da sadece bu konu üzerinden kurguladığını göstermektedir. Çalışmamız yazarın aşkı, bildiğimiz mutlu mesut halleriyle değil de acının özü olarak değerlendirdiğini kanıtlar niteliktedir.
Özet (Çeviri)
The main theme of this work is that Orhan Pamuk bases on the love in his works. The view of writer to love is main idea of the rough path. The aim of this paint is to see the shapes of love. The rough path is about four stages; first part is about writer's life and works, second part is about love theme that we mentioned on, third part is about love theme that writer mentioned on, the last part is about the reports of writer about theme. The works shows that Orhan Pamuk takes part the theme of love in this works, as he emphasizes same theme in Museum of Innocence. Our work provides that the writer put outthe bad sides of love not the innocents of love.