Turkish EFL students' and teachers' perspectives on the use of L1 in English classrooms
İngilizceyi yabancı dil olarak öğrenen Türk öğrencilerin ve öğretmenlerinin İngilizce dil sınıflarında anadil kullanımına ilişkin görüşleri
  1. Tez No: 395160
  2. Yazar: GÖKHAN GÜNEŞ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. JÜLİDE İNÖZÜ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Ana dil, Görüşler, Sebepler, Tutumlar, First Language, Perspectives, Reasons, Attitudes
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Çağ Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili Eğitimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 53
Özet
Mevcut çalışma, İngilizce dil sınıflarında anadil kullanımına ilişkin İngilizceyi yabancı dil olarak öğrenen Türk öğrencilerin ve öğretmenlerinin görüşlerini araştırmayı amaçlamıştır. Çalışma aynı zamanda anadil kullanımına ilişkin sebepler ve tutumları da ele almaktadır. Araştırma Tarsus Sadık Eliyeşil Ortaokulu'nun yedinci ve sekizinci sınıflarını oluşturan 240 öğrenci ve aynı okulda görev yapan 5 ingilizce öğretmeni ile yürütülmüştür. Bu çalışmada veri toplamak amacıyla bir anket ve mülakatlar kullanılmıştır. Anket sadece öğrencilere uygulanırken, mülakatlar hem öğrencilere hem de öğretmenlere uygulanmıştır. Çalışmanın sonuçları öğrencilerin ve öğretmenlerin İngilizce derslerinde ana dil kullanımları ile ilgili farklı sebepleri ve görüşleri olduğunu ortaya koymaktadır.
Özet (Çeviri)
The current study aims to investigate the perspectives of Turkish EFL students' and teachers' on the use of L1 in English classrooms. It looks into their reasons and ideas related to the use of the first language. The research for this study was carried out with 240 students who were the seventh and eighth graders of Tarsus Sadık Eliyeşil Secondary School and 5 English teachers in the same school. A survey and interviews were used for gathering the data of this study. The survey was conducted only for students but both students and teachers took part for the interviews. The results of this study showed that, the students and teachers have different reasons and ideas about their first language use in their English classes.