BDS-240 bağımsız denetçinin hileye ilişkin sorumlukları, hilenin önlenmesinde iç kontrol sisteminin önemi ve bağımsız denetçi algısı üzerine bir araştırma
IAS - 240 independent auditor for cheating 's offi̇cers, and the i̇mportance of the fraud prevention of internal control system a survey on the perception of independent auditors
  1. Tez No: 395217
  2. Yazar: NURİYE ÖZDEMİR
  3. Danışmanlar: DR. A. ENGİN ERGÜDEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Muhasebe hata ve hileleri, iç kontrol sistemi, BDS 240, Accounting errors and tricks, internal control system, ISA-240
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Okan Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Muhasebe Ve Denetim Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 82
Özet
BDS-240 Bağımsız Denetçinin Hileye İlişkin Sorumlulukları, Hilenin Önlenmesinde İç Kontrol Sisteminin Önemi ve Bağımsız Denetçi Algısı Üzerine Bir Araştırma isimli çalışma dört bölümden oluşmaktadır. Çalışmanın birinci bölümünde Muhasebede hata ve hile kavramları detaylarıyla ele alınmıştır. İkinci bölümde iç kontrol sistem ve önemi anlatılmış, iç kontrol sisteminin amaçları ve iç kontrol sisteminin unsurları anlatılmıştır. Çalışmanın üçüncü bölümünde BDS -240 Hata ve Hilelerin Önlenmesinde Bağımsız Denetçinin Hileye İlişkin Sorumlulukları konusu işlenmiş, bağımsız denetimin önemi, hilelerin ortaya çıkarılmasında bağımsız denetçinin rolü, Bağımsız denetimde kullanılan teknikler ele alınmıştır. Çalışmanın son bölümünde Muhasebede Hata ve Hilelerin Önlenmesinde Etkin İç Kontrolün Önemi Üzerine Bağımsız Denetçilerin Algısı anket yöntemiyle araştırılmış ve araştırmada çıkan sonuçlar ve bulgular analiz edilmiştir.
Özet (Çeviri)
ISA-240 Independent Auditor's Responsibilities Relating to Fraud, Prevention of Cheating Importance of Internal Control System and the independent auditor on the Perception is a research study consists of four parts. On the second part inside control system and its importance, the purpose of inside control system and the elements of inside control system have been told. On the third part of the thesis; about ISA-240 on preventing mistakes and cheating, the auditor's responsibility against cheatings are examined, the importance of independent audit, the role of the independent auditor on revealing cheatings, the techniques used on independent audit are examined. On the last part of the thesis, regarding on preventing the mistakes and cheatings in accounting, independent auditors' perception is examined by questionnaire technique; the results and diagnosis found on the examination are analyzed.