Sabah Gazetesi(3651-4380. sayılar–inceleme ve seçilmiş metinler)
Sabah Newspaper(3651–4380. numbers–survey and selected text)
- Tez No: 395346
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. NAMIK ASLAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Gazetecilik, Türk Dili ve Edebiyatı, Journalism, Turkish Language and Literature
- Anahtar Kelimeler: Sabah Gazetesi, Mihran, (3651-4380. Sayılar-Đnceleme ve Seçilmiş Metinler), The Sabah Newspaper, Mihran, (3651-4380. Numbers-Survey and Selected Text)
- Yıl: 2015
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Niğde Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Türk Dili ve Edebiyatı Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 680
Özet
I. Meşrutiyet Döneminin siyasî ve sosyal özelliklerini taşıyan Sabah gazetesi 1876 yılında Mihrantarafından kurulmuştur. Bu çalışmada Sabah gazetesinin 15 Kânunusani 1900-15 Kânunusani 1902 yılları arasında yayınlanan ve3651-4380 arasında yer alan nüshaları incelenmiştir. Tez üç temel bölümden oluşmaktadır. BirinciBölüm bütün içeriği kapsayan bir tablodan müteşekkildir. Yazıların sınıflandırıldığı İkinci BölümTahlili Fihrist adını taşımaktadır. ÜçüncüBölüm ise seçilmiş edebî metinlerin Latin alfabesine aktarıldığı bölümdür. Bunlara ilaveten çalışmanın sonuna bir de özel isimler dizini eklenerek çalışma tamamlanmıştır.
Özet (Çeviri)
The Sabah newspaper, which contained political and social characteristict of the I. Constitutionalism, was established in 1876 by Mihran. Between 3651-4380 Between 1900-1902 years were examined copies in this study. This thesis consists of three main parts. The First Chapter consists of a table covering all the content. Second Chapter of the texts was classified is named analysis of the list. The Third Chapter, the part is transferred to Latin alphabet texts. Furthermore, there is also a special name directory at the end of the study.