Using critical lenses to teach To Kill a Mockingbird: An interpretive synthesis
Bülbülü Öldürmek'in eleştirel öğretimi üzerine yorumlayıcı bir sentez
  1. Tez No: 395382
  2. Yazar: GÜLTEN YONCA BAKIR
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. NECMİ AKŞİT
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: yorumlayıcı sentez, eleştirel pedagoji, To Kill a Mockingbird, teaching To Kill a Mockingbird, literature, teaching literature, teaching conflicts, research synthesis, critical pedagogy
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
  10. Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Eğitim Programları ve Öğretimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 195
Özet
Bu çalışmanın amacı Harper Lee'nin Bülbülü Öldürmek adlı romanı üzerine yürütülmüş çalışmaların araştırılması ve romanın sorun/çatışma odaklı öğretiminin tasarlanmasına yönelik ana hatların belirlenmesinde eleştirel pedagoji ve temel edebiyat kuramlarının kullanılmasıdır. Bu amaçla çalışmada yorumlayıcı sentez metotlarından biri olan meta-etnografi yöntemi kullanılmıştır. Nitel çalışmalar ve kaynaklar, edebi unsur ve tekniklerle bağlantılı olan ikincil yorumları belirlemek amacıyla sentezlenmiş ve romanın sorun/çatışma odaklı öğretiminin tasarlanması amacıyla eleştirel pedagoji ve temel edebiyat kuramlarının kavramlarını kullanarak üçüncül yorumlar oluşturulmuştur.
Özet (Çeviri)
The purpose of this study is to explore the studies conducted on Harper Lee's To Kill a Mockingbird, and to use critical pedagogy and radical literary theories as lenses for providing guidelines to design issue/conflict-based literature instruction on the novel. The study used meta-ethnography, an approach to interpretive synthesis, to synthesize qualitative studies and sources for identifying second-order interpretations in relation to literary elements and techniques. To enable interpretation across studies and sources, the researcher used the concepts of critical pedagogy and radical literary theories so as to generate deeper level third-order interpretations for providing guidelines to design issue/conflict-based literature instruction.