Exploring communicative language teaching in a grade 9 nationwide textbook: New Bridge to Success
9. sınıf New Bridge to Success ulusal İngilizce ders kitabındaki iletişimsel dil öğretimi yaklaşımlarının incelenmesi
  1. Tez No: 395383
  2. Yazar: TUĞBA ANDER
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. NECMİ AKŞİT
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: ĠletiĢimci dil öğretimi, Ġngilizce öğretimi, ders kitabı değerlendirmesi, Communicative language teaching, teaching English, textbook evaluation
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
  10. Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Eğitim Programları ve Öğretimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 178
Özet
İletişimsel dil öğretimi son yıllarda İngilizce dil öğretiminde oldukça etkili olmuştur. Bu konuda ders kitaplarını da içinde bulunduran birçok materyal iletişimsel dil öğretimi ilkelerine uygun olarak tasarlanmıştır ve iletişimsel dil öğretimi ile nasıl uyumlu olduğunu veya uyumlu olup olmadığını görmek için analiz edilmiştir. Türkiye bağlamında birkaç lise ders kitabı tasarlanmıştır ve bu açıdan incelenmiştir fakat iletişimsel dil öğretimi açısından New Bridge to Success kitabının içeriğinin detaylı bir çalışma örneği bulunmamaktadır. Bu çalışma Anadolu Liseleri için hazırlanan New Bridge to Success adlı ders kitabının hangi ölçüde iletişimsel dil öğretimi yaklaşımının ilkeleriyle uyum içinde olduğunu incelemeyi amaçlar. Ders kitabının her bölümünde verilen görevleri incelemek ve ders kitabının odaklanmayı hedeflediği alt becerileri belirlemek amacıyla bu çalışma içerik analizi yöntemini kullanmıştır.
Özet (Çeviri)
Communicative language teaching (CLT) has been widely influential in English language teaching for the last two decades. Therefore, many materials including textbooks have been designed considered the principles of communicative language teaching, and have been analysed to see how, or if, they are compatible with communicative language teaching. In the context of Turkey, several high school textbooks have been designed, and have undergone such analysis but there is no prior example of a study investigating the content of New Bridge to Success (NBS) in detail with respect to CLT. This study aims to explore the extent to which New Bridge to Success Elementary for Anatolian High Schools is in keeping with the principles of CLT. To this end, the study used content analysis to examine the tasks given in each section of the textbook, and to identify the sub-skills the textbook intends to focus on.