Isolation and identification ofgram negative bacteria in the vagina of pregnant women
Hamile kadınların vajinasında gram negatif bakterilerin izolasyon ve identifikasyonu
- Tez No: 395703
- Danışmanlar: DOÇ. DR. EKREM KİREÇCİ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Biyomühendislik, Bioengineering
- Anahtar Kelimeler: Bakteriyal vajinozis, Hamile Kadınlar, Antibiotikler
- Yıl: 2015
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Biyomühendislik ve Bilimleri Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 82
Özet
Bakteriyal vajinozis, farklı bakterilerin yol açtığı vajinanın bir hastalığıdır. Bu çalışmanın amacı, hamile kadınlardaki bakteriyal vajinozisin tanısını koyarak, tedavide uygun olan antibiyotiği belirlemektir. Ekim 2014-Şubat 2015 tarihleri arasında 170 hamile ve 40 hamile olmayan kadınlardan vajinal örnek alındı. Kuzey Irak'ın Kalar kentinde bulunan Shaheed Shery Naqeb hastanesine başvuran hamile kadınlardan alınan bu örnekler, mikrobiyolojik metotlar ile analiz edildi. Hamile kadınların % 30.10 ve hamile olmayanların % 17.59'da bakteriyal vajinozis tesbit edildi. Bakteriyal vajinozisli kadın-lardan izole edilen bakterilerin dağılımı; En yaygın izole edilen Gram negatif bakteri Esch-erichia coli %66.66 iken diğerlerinin dağılımı, Klebsiella pneumonia %27.13, Pseudomo-nas aeruginosa %3.39, Proteus mirabilis %1.69% ve Serratia marcescens %1.69 şeklinde idi. En etkili antibiyotikler imipenem, cefazolin ve ciprofloxacin bulundu.
Özet (Çeviri)
Bacterial vaginosis is a disease of the vagina caused by different bacteria. Aim of the study to diagnosis bacterial vaginosis in pregnant women, and chose the suitable anti-biotic to treated patient with this infection. Randomly we were collected the 210 samples 170 samples pregnant and 40 samples from non pregnant women from October 2014 to February 2015. These samples collected were from Shaheed Shery Naqeb hospital in Kalar city and analysed by microbiological methods. Pregnant women (30.10%), and non preg-nant (17.59%) were detected with bacterial vaginosis. Isolation and identification bacteria from infected women as a following; (66.66%) E.coli were the common type of Gram neg-ative bacteria causes bacterial vaginosis, and followed by other type of bacteria Klebsiella pneumonia (27.13%), Pseudomonas aeruginosa (3.39%), and Proteus mirabilis with Ser-ratia marcescens were (1.69%) infected with bacterial vaginosis. The highly sensitive an-tibiotics were imipenem, cefazolin, and ciprofloxacin. Keyword: Bacterial vaginosis, Pregnant women, Antibiotics