The impact of authentic leadershipon work attitudes an emprical research in finance sector in Mersin
Otantik liderlik davranışlarının iş tutumlarına etkisi: Mersin ili finans sektöründe bir saha araştırması
- Tez No: 396010
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MERT AKTAŞ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Liderlik, Otantik liderlik, Finans kurumu, Leadership, Authentic leadership, Financial institution
- Yıl: 2015
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Toros Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 104
Özet
Günümüzün çok hızlı bir şekilde değişen dünyasında finansal kurumlar ve finans çalışanları büyük bir hızla artmaktadır. Finans kurumlarında çalışan insanların iş çevrelerinin etkisi ile örgütsel bağlılıklarının etkilendiği karşımıza çıkmaktadır. Bu gerçeklerden yola çıkılarak, bu tezde iş çevrelerinin finans kurumlarında çalışan bireyler üzerindeki etkileri araştırma konusu edilmiş ve sonuçlar irdelenmiştir. Araştırmanın temel amacı; finans sektöründe çalışanların iş çevresi ile ilgili tutum ve algılarını anlamaya çalışmak ve iş çevrelerinin bireyler üzerindeki etkisini ortaya çıkarmaktır. Araştırmada veriler; Mersin ili'nde rastlantısal yöntem ile seçilen 281 kişi ile yapılan anket sonucu toplanmış ve bu veriler SPSS 19.0 programı ile analiz edilmiştir. Analiz sonunda elde edilen bulgulara göre, ankete katılan bireylerin büyük bir çoğunluğunun, ilişkilerinde şeffaf, içselleştirilmiş ahlak sahibi, bilgilerini dengeli değerlendiren, öz farkındalığı yüksek, yönetici ve iş tatmini sağlayan, örgütsel bağlılıkları oldukları görülmüştür. Bununla birlikte cinsiyetlerinin; örgütsel bağlılıklarının ilişkilerinde şeffaflıklarına, bilgiyi dengeli değerlendirmelerine, öz farkındalıklarına, yaşlarının; yönetici tatminlerinin bilgiyi dengeli değerlendirmelerine, öz farkındalıklarına, bu görevde çalışma sürelerine farklılık göstermektedir.
Özet (Çeviri)
Today very quickly financial institutions and financial professionals in a changing world is increasing rapidly. The impact of the people running the business environment in which financial institutions appears to be influenced organizational commitment. This is the basis of the facts, this thesis, the effects on individuals or financial institutions in the business environment has been the subject of research and the results were analyzed. The main objective of the study; attitude about the business environment of employees in the financial sector and try to understand the perceptions and the business environment is to reveal the impact on individuals. Research data; Mersin survey of 281 people selected by random methods with the province and the collected data were analyzed with SPSS 19.0 software. According to the findings at the end of the analysis, the majority of individuals surveyed, transparent relationships, internalized moral character, information balanced evaluating self-awareness high, managers and business of providing satisfaction, it was seen that organizational commitment. However, the gender; organizational commitment to transparency in its relations, information balanced assessment of the essence of mindfulness, age; manager of information balanced assessment of the satisfaction, self awareness to vary their working time in this task.