Popüler kültürün oluşmasında ve aktarılmasında sosyal medyanın rolü
The role of social media in the formation and transferred of popular culture
- Tez No: 396719
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. YAŞAR ZORLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Gazetecilik, Sosyoloji, Journalism, Sociology
- Anahtar Kelimeler: Popüler Kültür, Sosyal Medya, Toplumsal Değişim, Popular Culture, Social Media, Social Change
- Yıl: 2015
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Erciyes Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Gazetecilik Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Gazetecilik Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 135
Özet
Ortaya çıkışı daha eskilere dayanmakla birlikte, bugün popüler kültürün medyanın etkisinde kaldığı ve bu sayede daha fazla insana ulaşma imkânına sahip olduğu hemen her kaynakta anlatılmaktadır. Popüler kültürün çoğunluğun ulaşabildiği bir kültür olması onu medyanın alanına koymaktadır. Özellikle ceplerimize kadar giren ve gündelik hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline gelen sosyal medya, popüler kültürün oluşmasında ve aktarılmasında önemli etkiler yaratmaktadır. Bu çalışmada popüler kültür ve sosyal medya kavramları analiz edilerek sosyal medyanın popüler kültürün oluşumunda ve aktarılmasındaki rolü incelenmiştir. Bunun için sosyal medyada görünürlük, boş zaman, şöhret, eğlence ve modayla ilgili seçilen güncel örnekler sosyal medya popüler kültür ilişkisi çerçevesinde ele alınmış ve bunun etkileri değerlendirilmiştir.
Özet (Çeviri)
Although based on the earlier emergence, which today is under the influence of popular culture, the media, and thus describes just about every source that has the opportunity to reach more people. A culture that is available to the majority of popular culture media space to put it. Especially, social media that enter until our pockets and has become an indispensable part of our everyday life, is making an important impact in the formation and transferred of popular culture. By popular culture and social media concepts analyzed in this study were studied the role of social media in the formation and transferred of popular culture. Thus, current examples that selected about visibility, leisure, celebrity, entertaintment and fashion in social media are discussed within the framework of the relationship between popular culture and social media and assessed its implications.