Türkiye'de medya ve muhafazakar iktidar ilişkileri bağlamında Demokrat Parti ve Adalet ve Kalkınma Partisi dönemlerine eleştirel bir bakış
In Turkey media and conservati̇sm government of relati̇on Democrat Party and the justi̇ce and development party of periods cri̇ti̇cal a vi̇ew
- Tez No: 397658
- Danışmanlar: DOÇ. DR. ADEM YILMAZ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Gazetecilik, Siyasal Bilimler, İletişim Bilimleri, Journalism, Political Science, Communication Sciences
- Anahtar Kelimeler: Muhafazakârlık, medya, siyasal iktidar, Demokrat Parti, Adalet ve Kalkınma Partisi, Conservatism, Media, Political Power, Democrat Party, The Justice Adalet and Devolopment Party
- Yıl: 2015
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Atatürk Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Radyo Televizyon ve Sinema Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 153
Özet
Felsefi bir düşüncenin bir argümanı olmasının yanı sıra siyasi hayatın ve gündelik yaşamın içinde kullanılan muhafazakârlık kavramının yaklaşık iki yüzyıllık bir geçmişi vardır. Kavram kendi söylemi içinde gelişerek farklı kültür ve coğrafyalarda farklı şekillerde yorumlanmıştır. Muhafazakâr düşünce içinde bulunduğu zamanın ve bölgenin düşünce yapısı ile eklemlenerek, karşı durduğu değişimin süzgecinden geçerek günümüzde de etkisini hem siyasal hem de düşünsel hatta göstermektedir Bu çalışmada öncelikle dünyadaki muhafazakâr fikirsel bakiyenin incelenmiştir. Ayrıca Türkiye'deki düşünsel ve politik yansımaları bu düşünceye katkı sağlayan düşünürlerin fikirleri ile açıklanmıştır. Bunun yanı sıra siyasal iktidar olan“Demokrat Parti ve Adalet ve Kalkınma Partisi”örnekleri üzerinden medya ile olan ilişkileri eleştirel bir bakış açısıyla ifade edilmeye çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
Conservatism concept of exist phiolosophical a opinion of become argument besides in political and daily life of using rough two century. The concept within self-discourse developing is interpreted variety shapes in the different culture and geograhys. Conservatism idea shows that ıts inclusion time and region of structure with articulate, also ıt take a stand against cahnge filtering its effect as both political and intellectual in today. In this work is examined conservatism intellectual of accumulation primarily in word. Also İn Turkey ideal and political reflections was explain contributing with thinkers of opinions. In addition to this political government become“Democrat Party and The Justice Adalet and Devolopment Party of”was worked examples over relation ciritical point of. stating wih media.