E-pazarlama stratejilerinde çevrimiçi arama sitelerinin önemi ve bir araştırma
- Tez No: 398361
- Danışmanlar: PROF. DR. ÖZGÜR ÇENGEL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: elektronik pazarlama, e-pazarlama, çevrimiçi arama siteleri, arama motorları, internette pazarlama, çevrimiçi pazarlama
- Yıl: 2015
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Ticaret Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 113
Özet
İnternet teknolojisinin gelişmesiyle birlikte ortaya çıkan e-pazarlamanın kullanım alanları ve faydaları her geçen gün artmaktadır. Bu tez çalışmasın da e-pazarlama stratejileri, e-pazarlamanın firmaların pazarlama stratejilerine ne gibi farklılık ve yenilikler getirdiği, çevrimiçi arama sitelerinin e-pazarlama stratejilerine nasıl etki ettiği gibi konular yer almaktadır. Yapılan anket çalışmasında tüketicilerin interneti ne kadar süre kullandıkları, internet üzerinden alışverişi hangi durumda yaptıkları, satın almak istedikleri ürün ile ilgili hangi araçları kullandıkları ve hangi kaynaklara başvurdukları ile ilgili düşünceleri öğrenilmeye çalışılmıştır. Hazırlanan anket sonucunda e-pazarlama stratejilerinde göz önünde bulunması gereken önemli noktalar ortaya çıkarılmıştır. Yapılan anket sonucunda tüketicilerin interneti gün boyunca oldukça sık kullandıkları ve internet üzerinden aktif bir şekilde alışveriş yaptıkları ortaya çıkmıştır. Alışveriş yaptıkları sitelerin güvenilir olması gerektiği ön plandadır. Çevrimiçi arama sitelerinin tüketicileri en çok etkileyen ve en çok yönlendiren yöntem olduğu görülmüştür. Tüketicilerin sadece alışveriş noktasında değil internet üzerinde ki diğer tüm aktivitelerinde çevrimiçi arama sitelerinden faydalandıkları ortaya çıkmıştır. Ve kullanıcıların firmaların kendilerine özel kampanya ve fırsatlar sunmasını yüksek oranda olumlu karşılamışlardır.
Özet (Çeviri)
The area of utilization and benefits of E-commerce, which has emerged thanks to the development in the internet technology, increases day by day. In this thesis study, it is dwelled on the e-marketing strategies, what kind of innovations and variedness e-marketing brought into the marketing strategies of the companies, and how search engine marketing affect the e-marketing strategies. In the survey, the opinions of the consumers were examined about how long they use internet, in which situation they prefer online shopping, what devices or engines they prefer for the product they want to purchase, and what sources they prefer to apply. Survey results showed some important details that should be taken into consideration in e-marketing strategies. In the survey, it was revealed that the consumers often use internet daylong and make purchases actively through online shopping. Security of the website that is preferred for online shopping is given priority. It was found out that the search engine marketing is the most effective strategy to motive consumers to purchase. İt was also revealed that customers benefit from the search engines not only for online shopping but also all their activities. Internet users have an high level of favorable opinion about special offers and promotions provided by companies.