İletişim teknolojisindeki gelişmelerin ticari ilişkilere etkileri ve yeni Türk Ticaret Kanunu'na yansıması
The effects of developments in communications technology on trade relations and its reflections to the new Turkish Code
- Tez No: 398366
- Danışmanlar: PROF. DR. ÖMER ÖZKAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Hukuk, İletişim Bilimleri, Law, Communication Sciences
- Anahtar Kelimeler: İletişim Teknolojisi, Ticaret Hukuku, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu
- Yıl: 2015
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Ticaret Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Uluslararası Ticaret Hukuku ve Avrupa Birliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 95
Özet
Her geçen gün gelişen dünyamızda hayatımızın her alanında vazgeçilmez bir parçamız olan teknoloji de her gün yenilenerek gelişmektedir. Günümüzde; teknolojinin iletişim alanında sağladığı kolaylık sayesinde mesafeler kısalmakta, internet aracılığıyla milyonlarca kilometre uzaklıktaki bir kişiyle saniyeler içinde iletişim kurabilmekteyiz. Bu sağlanan kolaylıklar sebebiyle her alanda vazgeçilmezimiz olan teknoloji, iş hayatının da ayrılmaz bir parçası olmuştur. İş hayatında alışkanlıkları ve süreçleri geliştirip değiştiren internetin, ticaret alanında da çok büyük etkileri olmuştur. İnternet üzerinden yapılan elektronik ticaret, büyük şirketlerin daha da büyümesine, küçük şirketlerin ise uluslararası pazarlara açılabilmesine sebep olmuş ve ülkemizde 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu ve 5070 sayılı Elektronik İmza Kanunu ile yansımasını bulmuştur. Çalışmamızda iletişim teknolojileri ve araçları ile kısaca şirketler arası e-ticaretin dünyada ve ülkemizde KOBİ'lerdeki boyutu ele alınacak ve tüm bu gelişmelerin etkileri olarak 6102 sayılı Yeni Türk Ticaret Kanunu'nu ile düzenlenen elektronik işlemler ve güvenli elektronik imza konuları irdelenecektir.
Özet (Çeviri)
In our changing world, technology, which is an indispensable part of our lives is also constantly evolving. Nowadays due to the convenience technology provides we are able to communicate with anywhere in the world in seconds. E-Commerce, has helped the growth of both large corporate and SME's. In turn this has opened them up to international markets and resulted in the creation of the Turkish Commercial Code 6102 and 5070. In this study, we will explore communication technologies and their tools, along with inter-company e-commerce. We will focus on SME's and New Turkish Commercial Code numbered 6102 on Electronic Transactions and 5070 on Secure Electronic Signatures. Key Words : Comminication Technology,Commercial Law, TurkishCommercial Code 6102