Solution of fractional burger equation and studing the statistical properties of the solution
Kesirli Burger denkleminin çözümü ve çözümün istatistiksel özellikleri
  1. Tez No: 398662
  2. Yazar: SARKESH AL-JAF
  3. Danışmanlar: PROF. DR. KENAN TAŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Kesirli Burger Denkleminin çözümü, istatistiksel özellikleri
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Çankaya Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik ve Bilgisayar Bilimleri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 46
Özet
Bu tezin ana amacı kesirli Burger Denkleminin tam çözümünü bulmak ve çözümün istatistiksel özelliklerini çalışmaktır. Çözüm dört aşamada elde edilmiş olup, ilk aşamada kesirli yüksek matematik ve istatistiklerle ilgili temel tanımlar ve kavramları veriyoruz.İkinci aşamada ise; kesirli türevlerin Liouville tanımları kanalıyla kesirli Burger denklemini çözüyoruz. Üçüncü aşamada; anlamlarını, beklenen değeri, varyans ve korelasyon katsayısı……vs. ' nı çalışmak üzere, olasılık yoğunluk fonksiyonları olan ikincil koşullarla (Robin, Neumann ve Dirchiet) Burger denklemini değerlendiriyoruz. Bu istatistiki kavramları çözümün okyanus ( deniz) dalgaları ile bağdaşmasını sağlamak üzere kullanıyoruz. Dalganın başlangıcını volkan ya da deprem olarak almayı umuyoruz. Dördüncü aşamada; tavsiyelerde bulunmaktayız ve gelecekte yapılacak işlere değiniyoruz.
Özet (Çeviri)
The main purpose of this thesis is to find the solution of fractional Burger equation and study statistical properties of the solution. The solution was found in a truncated series form. As shown in the figure the waves are due to earth quake. The statistical concepts are used to ensure that the solution agrees with nature. Keywords : Fractional Burger Equation, Statistical Properties