Türk toplumunda din görevlisine bakış
Outlook on religious officials in Turkish society
- Tez No: 399381
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. SİNAN YILMAZ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Sosyoloji, Sociology
- Anahtar Kelimeler: Din Görevlisi, Din Görevlisi Algısı, Din Hizmeti, Diyanet İşleri Başkanlığı, Religious official, Outlook on Religious Officials, Religious Service, Directorate of Religious Affair
- Yıl: 2015
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Karabük Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Sosyoloji Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 126
Özet
“Türk Toplumunda Din Görevlisine Bakış”başlıklı bu çalışma, iki ana bölüm ve bunların alt başlıkları ile giriş ve sonuç bölümlerinden oluşmaktadır. Birinci bölümde din görevlisiyle ilgili kavramlar, tarihi süreçte ve günümüzde kurumsallaşma ve hizmet sunan din görevlileri ile rol kazanım sürecinde din görevlisi yetiştiren kurumlar incelenmiştir. İkinci bölümde ise din görevlisine bakışı ortaya çıkaracak; kurum içi ve kurum dışında yapılan çalışmalar, görevlilerce camide ve cami dışında sunulan hizmetler, din görevlisinin vasıfları ve yaşadığı problemler üzerinde durulmuştur.
Özet (Çeviri)
This study titled“Outlook on Religious Officials in Turkish Society”is made up of two main chapters, subchapters, introduction and conclusion.In the first chapter, terms concerning the religious official, religious officials who have served, institutionalization today and in the past and institutions which educate religious officials are analyzed.In the second chapter, in-house and other studies which will uncover the outlook on the religious officials, services offered to officials in and out of the mosque, the features of an official and the problems he encounter are handled.